Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snø stopper ulvejegerne

De voldsomme snømassene i østerdals området de siste døgnene har skapt vansker for ulvejegerne i oppsporingen av de to dødsdømte ulvene vest for Glomma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kommer neppe i gang med jakta før i begynnelsen av uka, sier leder av jaktlaget, Østen Østensen, til Dagbladet. Tre mann var lørdag i gang med å spore opp de to dyra etter at miljøvernminister Guro Fjellanger fredag ga endelig klarsignal til den første storstilte ulvejakta i Norge siden Vegårshei-ulven ble sendt til de evige jaktmarker i januar 1984.

- Vi er tolv mann i jaktlaget nå, og vi skal samles til et møte søndag kveld, forteller Østensen.

I vær som dette, med over meteren med løssnø, foretrekker ulven som oftest å ligge helt i ro.

Norges Naturvernforbund og Foreningen Våre Rovdyr har ved advokat Nils Ihlen Ramm sendt begjæring om midlertidig forføyning til namsretten i Oslo, der man framfører at jaktvedtaket er i strid med norsk lov.

Namsretten behandler trolig saken mandag eller tirsdag. Dersom det sannsynliggjøres at Fjellangers fellingsløyve kan være i strid med viltloven, vil ulvejakta bli stanset til saken behandles i vårt ordinære rettssystem.