Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snø, storm og kaos

Busser veltet, tog og fly måtte stoppes, Øresund-broen ble stengt og Danmarks statsminister utsatte en utenlandsreise. Uvær skapte store problemer i Sverige og Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det startet natt til i går. Hundrevis av dansker snødde fast på veiene etter et usedvanlig kraftig nedfall. Dansk presse trykket glattkjøringskurs og ba folk holde seg hjemme. Tog, trafikk, post og varetransport fikk problemer over store deler av Danmark.

I dag spredte kaoset seg til Sør-Sverige.

 • Sterk vind har blåst et titalls trailere av veien.
 • Minst en person ble drept og 20 skadd da en buss gled av veien ved Linköping. Politiet frykter flere dødsfall. Flere andre steder har busser kjørt av veiene, men ingen skal være alvorlig skadd.
 • Mange svenske bilister har kjørt seg fast, og det meldes om en rekke ulykker med større og mindre skader. En person omkom.
 • Store problemer med togtrafikken i begge land.
 • I Skåne mistet 30 000 mennesker strømmen.
 • Et tysk passasjerfly gled av rullebanen på Arlanda. Antall avganger er halvert.
 • I Danmark måtte SAS innstille 72 avganger. Kastrup måtte stenges flere timer.
 • I Danmark skapte underkjølt regn store problemer i flere byer. Ett sted måtte politiet rekvirere militære beltevogner for å komme seg fram.
 • Øresund-broa ble sperret i natt. Nå er den åpen, men fartsgrensen er satt ned til 50 km/t. Kjøretøy med stort vindfang anbefales å ikke kjøre over broen. Flere fergesamband er også innstilt.

  - Det er kaos her. Ingen burde kjøre på veiene med mindre det er absolutt nødvendig, sa Jens Olsson på Vägverket i Skåne til Aftonbladets nettutgave i dag morges.

  Danmarks statsministere Andsers Fogh Rasmussen avlyste sitt planlagte endagsbesøk til Budapest, der han skulle diskutere utvidelsen av EU med Ungarns president og statsminister.

  Sjekk været utenriks og innenriks med Dagbladet.no/vaer

STORE SKADER: Kraftig snøfall og sterk vind skapte store problemer i Sør-Sverige i dag. I Stockholm fikk en barnehage et tre i taket.
MANGE KOLLISJONER: En politimann setter opp varselsskilt etter at en trailer gled av veien på E22 utenfor Kristianstad. Foto:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!