Snøballene haglet under hijabbrenningen på Youngtorget

- Jeg var forberedt på verre ting, sier Sara Azmeh Rasmussen.

BRANT HIJAB: Den internasjonale kvinnedagen ble markert under et arrangement på Youngstorget i Oslo søndag ettermiddag. Sara Azmeh Rasmussen satte fyr på en hijab som en symbolmarkering. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
BRANT HIJAB: Den internasjonale kvinnedagen ble markert under et arrangement på Youngstorget i Oslo søndag ettermiddag. Sara Azmeh Rasmussen satte fyr på en hijab som en symbolmarkering. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens snøballene haglet fra sinte hijabtilhengere, tok skribent og samfunnsdebattant Sara Azmeh Rasmussen rolig den tiden hun trengte for å sette fyr på det klesplagget hun mener er et av de fremste symbolene på kjønnssegregering - hijaben.

Helt utenom det offisielle 8. mars-programmet var det Rasmussen som stjal oppmerksomheten på kvinnedagens hovedarrangement på Youngstorget i Oslo søndag.

Omsider tok det fyr, hjulpet av tennvæske, som var helt påkrevd for å fyre opp klesplagget i griseværet.

Til NTB sier Rasmussen at hun ikke er overrasket over reaksjonen som møtte henne på Youngstorget:

- Nei, overhodet ikke. At jeg fikk snøball i hodet og at mange hylte var ikke overraskende - jeg var forberedt på mye verre ting.

Hun sier hun er meget skuffet over responsen fra de muslimske miljøer i Norge etter at hun gjorde det klart at hun velger å ta et oppgjør med kodene som ligger lagret i sløret - hijaben.

- Jeg er forberedt på at dette kan skape kraftige reaksjoner. Det kan føre til at jeg utsetter meg for fare nå, men det er et valg jeg har tatt, og da tar jeg konsekvensen av det. Jeg skal ikke gjemme meg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer