Snøballkrig i Berlin avlyst

På grunn av over 8000 påmeldte.

IKKE IGJEN: Snøballoppgjøret mellom Kreuzberg og Neukölln er avlyst etter for mange påmeldte, på grunn av fare for sikkerhet, trær og busker. Dette bildet er fra årets oppgjør. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch (GERMANY - Tags: SOCIETY ENVIRONMENT IMAGES OF THE DAY)
IKKE IGJEN: Snøballoppgjøret mellom Kreuzberg og Neukölln er avlyst etter for mange påmeldte, på grunn av fare for sikkerhet, trær og busker. Dette bildet er fra årets oppgjør. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch (GERMANY - Tags: SOCIETY ENVIRONMENT IMAGES OF THE DAY)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrangørene av den årlige snøballkrigen mellom to nabolag i Berlin måtte avlyse årets arrangement etter at over 8.000 mennesker meldte seg på.

Bekymret for vegetasjonen En talsmann for myndighetene i Neukölln sier at de måtte avslå søknaden på grunn av bekymring for sikkerheten og sannsynlige skader på busker og trær i Hasenheide-parken.

Rundt 500 mennesker var med da snøballoppgjøret mellom Kreuzberg og Neukölln fant sted for første gang i januar i år.

Arrangøren Ruwen Warnke annonserte neste års batalje på Facebook, YouTube, Twitter og MySpace. Den var ment å finne sted første nyttårsdag, og videoen fra forrige batalje som lå ved, førte til en enorm respons. I alt 8.000 håpefulle krigere meldte sin ankomst.

På grunn av den enorme tilstrømningen fant Warnke at han måtte søke tillatelse hos myndighetene, men søknaden ble altså avslått.

Vurderer alternativer Ifølge lokale medier vurderer Warnke nå å legge oppgjøret til rullebanene på den nedlagte flyplassen Tempelhof, men myndighetene har foreløpig ikke fått inn noen ny søknad.

Utsiktene til en vellykket snøballkrig med ubegrensede mengder ammunisjon så ellers ut til å være gode siden Berlin ligger under et tjukt og uhåndterlig lag med snø etter den kaldeste og snørikeste vinteren på mange år.

I november ble en vennligsinnet snøballkrig mellom 40 mennesker i Leipzig forvandlet til et blodig oppgjør med 500 deltakere, der både fyrverkeri, flasker og steiner ble tatt i bruk.

Politiet ble tilkalt, men før kamphanene kunne skilles, var to politifolk skadd og en politibil bulket og skrapt opp.

(NTB)