Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Snøen forsvant under oss

Politiet slo full alarm da det gikk et snøskred i den populære utforbakken ved alpinanlegget Linken i Narvik. - Vi ble stående igjen mens resten av snøen nedenfor forsvant nedover løypa, sier et vitne til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rett var klokka 17 i dag sto Lars Jørgensen (19, John Reidar Nymo Riseth (19), John Christian Eriksson (17) og Thomas Klaussen (20) på ski ved alpinanlegget Linken i Narvik.

- Vi kjørte bortover helt normalt da det plutselig kom et stort smell i snøen under oss. Så forsvant all snøen under oss og vi ble stående igjen mens resten av snøen nedenfor forsvant nedover løypa, sier Jørgensen til Dagbladet.no.

Raset er mellom 150 og 200 meter langt, 40 meter bredt og mellom 2 og 2,5 meter dypt.

- Selve traseen der løypa går er ikke særlig bratt, men raset gikk ganske langt nedover siden, sier Jørgensen.

Det var mye folk i området ved alpinanlegget da skredet gikk, men klokka 20 i kveld konstaterte politiet at ingen var tatt av snømassene.

- Det var kun vi fire som var i selve området da raset gikk. Hadde noen blitt tatt av raset ville personen være lett synlig, for raset var ikke så høyt, sier Jørgensen.

Redningsmannskapene gjennomførte først et grovsøk med skistaver uten å finne tegn til mennesker. Tre hundeekvipasjer ble satt inn i søket, og tolv medlemmer av Narvik Røde Kors var raskt på plass. Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder skulle også bistå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media