Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snøen kommer i sør

Og den kan bli liggende helt til neste onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Joda, det er snø det du ser på utsiden av vinduet hvis du er i sørøst eller på kysten av Trøndelag, Lofoten og Troms. I sør kan et lite snøteppe bli liggende hele uka fram til onsdag, så langt metereologene kan se i sin nypussede glasskule.

- I Oslo og store områder sør for en linje mellom Haugesund og Oslo er det lavtrykk fra vest som har utløst lett snøfall. Det kommer nok mellom fem og 10 centimeter i ettermiddag.

Så begynner det igjen seint natt til lørdag, sier vakthavende metereolog Børje Johansson ved Metereologisk institutt til Dagbladet.no.

- Så klimakrisen er avlyst?

- Nei det, kan ikke jeg garantere. Men det ser ut til å bli stabilt vinterklima i nærheten av null grader en hel uke i lavlandet i sør. Men det kan bli skiføre for de som ikke allerede har det fra 300 meters høyde over havet. Det ligger an til å komme mellom fem og ti centimeter på lørdag også.

- Våkner uværet Per til live igjen?

- Nei, Per gikk definitivt over i historien på søndag, sier vakthavende Børje Johansson og serverer et rykende ferskt langtidsvarsel.

 LITT VINTER:  Snøklare barn på Oppsal i Oslo fikk en liten smak av vinter før helgen - i ettermiddag kommer mer. Foto: Scanpix.
LITT VINTER: Snøklare barn på Oppsal i Oslo fikk en liten smak av vinter før helgen - i ettermiddag kommer mer. Foto: Scanpix. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!