Snøen krever liv i Tyrkia

Fire har frosset i hjel og sju er savnet etter snøværet i Tyrkia. I den greske hovedstaden er det erklært krisetilstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fire mennesker har frosset i hjel og sju er fortsatt savnet i Tyrkia etter to dager med kraftig snøvær. I Hellas har snøstorm skapt kaos, og i Aten er det erklært krisetilstand.

En mann i 40-årene ble funnet ihjelfrosset i den tyrkiske middelhavsbyen Mersin, og sju mennesker er savnet i samme by, ifølge tyrkiske TV-kanaler. En mann er funnet omkommet i Adana sørøst i landet.

To mennesker er funnet omkommet i Istanbul de siste par dagene. Der snødde det nærmest uten opphold i 24 timer. Mange steder blir folk bedt om å holde seg hjemme.

Soldater ble sent ut for å grave fram bilførere som satt fast i bilene sine. Flyplassen i Istanbul var stengt.

Krise i Aten

Også i Hellas har det voldsomme vinterværet lammet store deler av samfunnet. Greske myndigheter erklærte lørdag krisetilstand i Aten, etter at byen ble rammet av det kraftigste snøværet på ti år.

Flere hundre bilister måtte tilbringe natten på motorveien mellom Aten og Thessaloniki. Flypla ssen i hovedstaden var stengt.

Statsminister Costas Simitis sa til journalister at været var det verste i Hellas på 40 år, og han ba sine landsmenn om å være forsiktige og reise så lite som mulig.

Uvant med snø

Innbyggerne i Aten våknet til et snødekt Akropolis, for første gang siden 1992. Folk avslørte hvor lite vant de var med snø, da de tok i bruk vannslanger for å spyle vekk snøen, og deretter fikk store problemer med glattisen.

En gravemaskin ble satt inn for å fjerne de 20 centimeterne med snø i Atens hovedgate, Alexandra-avenyen.

Snøen la seg også over strendene Glyfata og Voula i nærheten. Også på ferieøya Kreta ble det rapportert om snø. Ifølge meteorologene skulle været bedre seg i løpet av søndag.

(NTB-DPA-Reuters)

Grekerne våknet opp til snø på Arkopolis for første gang på ti år. Barna gledet seg, mens mydnighetene erklærte krisetilstand i Aten. (Høydebilde)

<B>KRAFTIGE SNØBYGER: I den tyrkiske hovedstaden Istanbul måtte både biler og busser gi tapt for snøbygene i dag. Det var bare å ta beina fatt.
<B>VINTERLANDSKAP: Det er ikke helt slik norske turister husker Istanbul.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer