Snøen krever liv i Tyrkia

Fire har frosset i hjel og sju er savnet etter snøværet i Tyrkia. I den greske hovedstaden er det erklært krisetilstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire mennesker har frosset i hjel og sju er fortsatt savnet i Tyrkia etter to dager med kraftig snøvær. I Hellas har snøstorm skapt kaos, og i Aten er det erklært krisetilstand.

En mann i 40-årene ble funnet ihjelfrosset i den tyrkiske middelhavsbyen Mersin, og sju mennesker er savnet i samme by, ifølge tyrkiske TV-kanaler. En mann er funnet omkommet i Adana sørøst i landet.

To mennesker er funnet omkommet i Istanbul de siste par dagene. Der snødde det nærmest uten opphold i 24 timer. Mange steder blir folk bedt om å holde seg hjemme.

Soldater ble sent ut for å grave fram bilførere som satt fast i bilene sine. Flyplassen i Istanbul var stengt.

Krise i Aten

Også i Hellas har det voldsomme vinterværet lammet store deler av samfunnet. Greske myndigheter erklærte lørdag krisetilstand i Aten, etter at byen ble rammet av det kraftigste snøværet på ti år.

Flere hundre bilister måtte tilbringe natten på motorveien mellom Aten og Thessaloniki. Flypla ssen i hovedstaden var stengt.

Statsminister Costas Simitis sa til journalister at været var det verste i Hellas på 40 år, og han ba sine landsmenn om å være forsiktige og reise så lite som mulig.

Uvant med snø

Innbyggerne i Aten våknet til et snødekt Akropolis, for første gang siden 1992. Folk avslørte hvor lite vant de var med snø, da de tok i bruk vannslanger for å spyle vekk snøen, og deretter fikk store problemer med glattisen.

En gravemaskin ble satt inn for å fjerne de 20 centimeterne med snø i Atens hovedgate, Alexandra-avenyen.

Snøen la seg også over strendene Glyfata og Voula i nærheten. Også på ferieøya Kreta ble det rapportert om snø. Ifølge meteorologene skulle været bedre seg i løpet av søndag.

(NTB-DPA-Reuters)

Grekerne våknet opp til snø på Arkopolis for første gang på ti år. Barna gledet seg, mens mydnighetene erklærte krisetilstand i Aten. (Høydebilde)

<B>KRAFTIGE SNØBYGER: I den tyrkiske hovedstaden Istanbul måtte både biler og busser gi tapt for snøbygene i dag. Det var bare å ta beina fatt.
<B>VINTERLANDSKAP: Det er ikke helt slik norske turister husker Istanbul.