<strong>STORE PROBLEMER:</strong> Flere har store problemer i snøværet i morgentimene mandag. Her har en bil kjørt i fjellveggen i Rakkestad - men det gikk bra med personen i bilen. Foto: Freddie Larsen
STORE PROBLEMER: Flere har store problemer i snøværet i morgentimene mandag. Her har en bil kjørt i fjellveggen i Rakkestad - men det gikk bra med personen i bilen. Foto: Freddie Larsen Vis mer

Snøen skaper problemer - flere trafikkuhell landet rundt

Nattas snøfall skaper problemer i morgentimene mandag - spesielt i Lofoten, der det har kommet opp mot to meter snø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har kommet store snømengder flere steder i landet søndag og natt til mandag. Mandag skaper det også problemer for de som prøver å komme seg rundt.

Politiets operasjonssentral både i Oslo, Øst politidistrikt og i Nordland har mye å gjøre i morgentimene. Det meldes om busser i grøfta, front mot front-kollisjoner, biler i autovern og alt i alt en del problemer.

Men i Nordland har det kommet store snømengder, opp mot to meter i Lofoten, opplyser operasjonsleder Mari Lillestø.

- Folk må grave ut bilene sine. Det har snødd til over vinduene, sier Lillestø til Dagbladet.

Har du bilder eller video? Send til videotips@dagbladet.no.

Snøkaos

Ordfører i Flakstad kommune, Hans Fredrik Sørdal (Ap), melder om noe som ligner kaos i Vest-Lofoten.

- Alle veiene er stengt. Alle skolene er stengt. Etter det vi kjenner til har det gått ras på fire fylkesveier, pluss E10. Det er ganske heftig, sier Sørdal til Dagbladet.

Hans oppfordring til folk er å måke slik at man kommer seg ut døra, slik at man kommer seg trygt ut hvis det skulle begynne å brenne.

- Hvis ikke, hold deg inne. Slik situasjonen er nå, er rasfarenivået på fire på alle steder der hellingen er på over 20 prosent. Det er stor risiko for brøytemannskapene å holde på nå, sier Sørdal.

Operasjonsleder Lillestø sier at politiet oppfordrer folk til å følge med på om veiene er åpnet, og ikke begi seg ut før det. Hun sier at Lofotens hovedfartsåre, E10, er førsteprioritet.

- Det er helt uvanlig at vi får så mye snø på så kort tid. Jeg kan ikke huske at vi har hatt slike tilstander før noen gang. Sist vi var borti lignende må ha vært på 1960-tallet, sier rådmann Kjell Idar Berg i Vestvågøy kommune til Dagbladet.

Få problemer

Politiet i Oslo meldte om en buss i Agder som havnet i grøfta mandag morgen. Det skal ha gått greit, det skal ikke være noen personskader. Det var glatt på veien, opplyser Line Skott ved Oslo politidistrikt.

- Vi hadde kanskje forventet flere problemer. Foreløpig har det gått bedre enn ventet, sier Skott til Dagbladet ved 08-tida.

En bil kjørte inn i en fjellvegg i Rakkestad mandag morgen. Bilen fikk store skader, men personen i bilen framsto som uskadd.

Spesielt nord i landet har det kommet store snømengder natt til mandag. Her meldes det også om problemer. Der er flere veier stengt som følge av snøras.

- Vi har faktisk ikke hatt så mange problemer oppe i Lofoten, primært fordi trafikken ikke går, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Mari Lillestø, til Dagbladet.

Operasjonsleder Torleif Rustad i Sør-Øst politidistrikt sier det er krevende kjøreforhold i området.

- I løpet av natten og inn mot morgentimene mandag har vi fått meldinger om biler av veien, og biler i autovernet. Totalt har vi hatt seks trafikkulykker til nå, som skyldes det glatte snøføret.

- Det er uten tvil utfordrene kjøreforhold nå. Det meldes om glatte veibaner over hele distriktet. Vi forventer flere ulykker gjennom morgentimene. Vi håper bilister tar hensyn og kjører etter forholdene, sier han.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer