Snøen skaper problemer for kollektivtrafikken

Kaotisk etter full stans på T-banen i Oslo.

SATT FAST: Et fullt T-banetog måtte evakueres etter at det stanset rett inne i tunnelen ved Majorstua stasjon. Foto: VIVIAN TORVUND OLSEN
SATT FAST: Et fullt T-banetog måtte evakueres etter at det stanset rett inne i tunnelen ved Majorstua stasjon. Foto: VIVIAN TORVUND OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det har i morgentimene mandag vært full stans i T-banetrafikken mellom Majorstua og Stortinget i Oslo. Stansen skjedde i halv ni-tida, og titusenvis av morgenpendlere er berørt. Trafikken er nå i gang igjen på flere strekninger.

- Stansen kommer av at snøen pakkes sammen inne i sporet under strømskinna, noe som gjør at togene får for lite strøm. Vi har nå folk på stedet som måker, opplyser informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift til Dagbladet.no.

Det er fremdeles forsinkelser en del timer etter stansen.

- Akkurat nå jobber vi med å få ut plogmateriell til linjene østover, og regner med at linjene 2,3 og 4 østover vil kunne åpne innen en time. Samtidig planlegger vi å ha tilbud om busstransport østover fram til klokka 18, for å sikre at alle kommer fram, sier Rydmark i ca kl. 11.15.

Måtte evakueresSlik går trafikken nå, ifølge skriver Oslo T-banedrift sine hjemmesider:

• Fra ca kl 10.15 går linje 5 som normalt mellom Storo og Vestli i begge retninger, men forsinkelser må påregnes. • Linje 2 og 3 vestover snur på Helsfyr. betjener strekningene mellom Ellingsrud og Helsfyr og Mortensrud og Helsfyr. • Linje 1 snur på Majorstuen, og betjener strekningen mellom Majorstuen og Frognerseteren. • Linje 4/6 går som normalt, men med forsinkelser. • 17 busser er satt inn for linje 2 og 3 på de strekningene som ikke betjenes med tog. Det planlegges med halvtimes ruter inntil videre, opplyser Rydmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer