TIMES SQUARE FREDAG KVELD LOKAL TID:  To jenter brøyter seg fram mellom brøyteredskap og bikinireklamer på Broadway. Flytrafikken er innstilt på de tre store flyplassene i verdensmetropolen, og det er også full stopp på en rekke veier i New England. FOTO: MEHDI TAAMALLAH, AFP/NTB Scanpix.
TIMES SQUARE FREDAG KVELD LOKAL TID: To jenter brøyter seg fram mellom brøyteredskap og bikinireklamer på Broadway. Flytrafikken er innstilt på de tre store flyplassene i verdensmetropolen, og det er også full stopp på en rekke veier i New England. FOTO: MEHDI TAAMALLAH, AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Snøen stopper all flytrafikk i New York

Også veier blokkert av 30 - 50 cm snø i historisk heftig vintervær i nordøst i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt stoppet opp da det nordøstlige USA fredag ble rammet av en kraftig snøstorm.

Biler, fly og tog sto stille, og flere tusen mennesker er uten strøm.

Alle flygninger til og fra New York ble stanset allerede i forkant den kraftige snøstormen som er i anmarsj. Flyplassene LaGuardia, Newark og Kennedy stengte fredag ettermiddag, melder kontoret til guvernør Andrew Cuomo.

Her er planene for alle dagens avganger og ankomster til Oslo lufthavn Gardermoen.

Historisk kraftig Stormen som traff New York og New England i det nordøstlige USA tegnet til å bli en historisk kraftig vinterstorm, bare noen måneder etter superstormen Sandy.

I fem delstater er det erklært unntakstilstand på grunn av stormen, som ser ut til særlig å ramme Boston hardt.

Der ventes det godt over en halv meter snø i kombinasjon med kraftig vind, mens New York kan vente seg rundt 30 centimeter.

Fredag ettermiddag blåste det kraftig vind, og meteorologene ventet orkan i kastene senere.

Kjøreforbud Forholdene langs regionens veier var livsfarlige, og i Massachusetts la myndighetene ned forbud mot all bilkjøring. Guvernør Deval Patrick truer med opp til ett års fengsel for dem som trosser forbudet.

I Connecticut ble alle hovedveier stengt for all trafikk unntatt utrykningskjøretøyer, og også i Rhode Island var det restriksjoner.

Etter hvert som stormen styrket seg og snøen hauget seg opp, ble også kollektivtrafikken rammet.

I New York regner myndighetene med å måtte stanse trafikken på deler av undergrunnsnettet, og Amtrak har kansellert alle togavganger fra New York til Boston og nordover.

Uten strøm Bare i Massachusetts var 255.000 husstander og næringsbygg allerede fredag uten strøm, og 3.500 flygninger i regionen kansellert.

Tidlig fredag ettermiddag lokal tid - fredag kveld norsk tid - sa myndighetene at stormen fortsatt var i ferd med å bygge seg opp. Den ventes å nå sitt klimaks i løpet av natt til lørdag og ikke gi seg før utpå dagen lørdag.

Gjennom hele New England ble mange offentlig ansatte bedt om å holde seg hjemme, og det samme skjedde i den private sektor.

Folk så ut til å ta advarslene på alvor, og det var merkbart mindre folk ute, men noen gledet seg, og både skiløpere og barn som lagde snømenn var å se.

Stormen kommer bare tre måneder etter at store områder langs kysten av New Jersey og New York ble rasert av superstormen Sandy. Nå risikerer mange av disse stedene, der gjenoppbygging knapt er kommet i gang, nye oversvømmelser.

(NTB-AFP-Reuters).