- Snøen vil holde seg til påske

Meteorologen kan ikke love noe fint påskevær ennå, men det ser ut til at snøen i fjellet vil holde seg til påske.

SNØ I FJELLET: Meteorologen tror snøen vil holde seg til påske, slik som her i Trysil langfredag i fjor. Foto: Halvard Alvik, NTB Scanpix
SNØ I FJELLET: Meteorologen tror snøen vil holde seg til påske, slik som her i Trysil langfredag i fjor. Foto: Halvard Alvik, NTB ScanpixVis mer

I går hadde Vestlandet en av sine varmeste dager hittill i år, og det så ut til at våren var på vei for fullt. Men utover neste uke vil temperaturen synke. På Østlandet er det meldt mer ustabilt vær.

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Marit Berger, sier at været på Østlandet er ganske usikkert den kommende uka.

- I dag kan det bli en solfylt dag, men det kan også bli mer skyet vær og etterhvert litt nedbør i lavlandet. I Innlandet, nord i Hedmark og Buskerud, vil det komme nedbør som sludd eller snø. I det sentrale Østlandet vil gradene ligge på rundt 5-10 plussgrader. Litt lenger nord på Østlandet vil det være litt kaldere, men fortsatt et par plussgrader.

Ifølge Berger vil lørdag stort sett se lik ut, litt grått og litt nedbør. Søndag ser litt bedre ut med stort sett opphold og mindre skyer.

- Utover uka kommer været på Østlandet til å være skiftende. Det er ikke en spesiell dag som utpeker seg som spesielt dårlig eller bra. Det kan hende at vi får litt mer snø mot slutten av neste uke.

Utover neste uke vil det bli kaldere i forhold til helga som kommer nå.

- Sørlandet vil være preget av det samme været som på Østlandet. Det vil være ustabilt vær og perioder med nedbør.

Nedbør i Nord

Berger forteller at det i dag vil komme et høytrykk i Nord-Norge som vil bygge seg opp, så været ser ut til å bli fint.

- Lørdag vil begynne fint, men så vil det komme vind fra nord-vest og da kan snøbygene også komme. På søndag vil det bli litt bygevær, med mest nedbør i ytre strøk og på kysten. Lenger sør i Nordland vil det bli ganske greit vær.

Berger forteller at utover neste uke vil det bli mye av det samme været, med litt snøbyger og litt opphold om hverandre. Fra Lofoten og lenger nord får man mest nedbør, og været vil bli litt bedre sør, ifølge Berger.

- Her vil det fortsatt være vinterlige temperaturer. Det vil ikke bli superkaldt, men man må ut på kysten for å få plussgrader. Snøen blir liggende i nord, og det vil kanskje komme litt mer påfyll.

Lite snø på Vestlandet

Berger forteller at på Vestlandet ser det ut til at de får en fin dag i dag med rundt 15 plussgrader, men ikke like høye temperaturer som de hadde på torsdag.

- Det ser ikke så aller verst ut på lørdag eller søndag heller, det vil bli en del sol med gode temperaturer, men litt nedbør.

Utover neste uke ser været greit ut, men litt nedbør kan komme helt sør på Vestlandet. Og det vil være perioder med ganske pent vær, men med lavere temperaturer utover i uka.

- På Vestlandet er det ikke så mye snø, og det vil heller ikke komme så mye. Jeg tenker at man må opp i høyden for å få snø.

Snø til påske

Hvordan tror du været blir til påsken?

- Det er vanskelig å si noe konkret om været i påsken, men jeg kan hvertfall si at på fjellene i Sør-Norge ser det ut til at snøen vil holde seg. Ut neste uke vil det bli kjøligere i fjellene og noe påfyll av snø, og det ser ut som at det er de sørligste fjellene som får mest snø.