Snøfall førte til trafikkaos på Østlandet

- Enkelte steder er det mye dårligere kjøreforhold nå enn det var i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere steder på Østlandet har det i løpet av dagen i dag kommet nedbør i form av snø og slaps. Statens vegvesen har alle mannskaper ute for å brøyte og salte veiene.

- Enkelte steder er det mye dårligere kjøreforhold nå enn det var i dag tidlig. Enkelte steder er det mye slaps, sier Jeanette Andresen, trafikkoperatør i Statens vegvesen, til Dagbladet.

Ni ulykker Flere veier har i perioder vært stengt, men nå skal alt gå som normalt.

I Vestfold har det i kveld blitt registrert ni trafikkulykker.

- Det har vært mange utforkjøringer her i dag, men det har ikke vært noen store personskader, sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Erik Wendelborg. Han sier at grunnen til ulykkene stort sett ser ut til å være store mengder slaps.

Underkjølt regn - Tidligere i dag kom det meldinger om underkjølt regn i Asker, Bærum og på Bygdøy, folk kom ikke opp bakker på grunn av at det var glatt. Det er sjelden slike forhold i de områdene, sier Andresen.

Hun ber de som skal ut å kjøre om å beregne god tid og holde avstand til andre biler på veien.

- Og ha med godt med spylevæske. Vi salter veiene nå, så hvis man ikke har nok spylevæske, så kan man få dårlig sikt, sier Andresen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer