Snøfall ga trafikkaos

Oslo og deler av Østlandet fikk seks-syv centimeter snø i natt. Dét førte til kaos i trafikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les værmeldinga på Dagbladet.no!

I løpet av noen timer etter midnatt kom det seks - sju centimeter snø på Østlandet. I hovedstaden var dette årets første snøfall mens store deler av Østlandet hadde fått et lite forvarsel i forrige uke og bilistene var bedre skodd til å møte vinteren.

Politiet i Oslo opplyser at snøen og de glatte gatene førte til et stort antall uhell og mange skadde biler.

Alvorlige personskader var likevel ikke registrert ved 6-tiden søndag morgen.

Et spesielt problem i Oslo var fraværet av drosjer. Mange sjåfører som ikke hadde fått vinterdekkene på plass, valgte å holde seg vekk fra sentrum, noe som førte til store problemer for folk som skulle hjem utover natten.

Både på Romerike, i Follo og i Asker og Bærum hadde politiet nok å gjøre med meldinger om utforkjøringer, kollisjoner og mindre trafikkorker på veiene. På de store gjennomfartsveiene, som E18 mellom Oslo og Drammen og E6 nordover fra Oslo, gikk trafikken forholdsvis greit.

Meteorologisk institutt varsler bedre vær søndag. Det blir mildere, så mange steder vil nok den tidlige snøen forsvinne.

Meteorologene avviser at årets snøfall er eksepsjonelt tidlig. Også de siste årene er det registrert nedbør i form av snø i oktober. Men snøen pleier å gå igjen, dermed glemmer vi den og blir like overrasket når snøen kommer året etter.

(NTB)

TRØBBEL:</I> Ikke alle var forberedte på at snøen skulle komme akkurat i natt. Mange biler har havnet i grøfta.