Snøfall på Østlandet skapte få problemer

Ifølge meteorologene kommer det ikke mer snø.

SNØFALL: Slik så det ut på Haglebu på Østlandet lørdag formiddag. Veiene rundt Oslo var bare for snø noen timer etter at bilister støtte på mye snø på veiene lørdag morgen. Foto: Vegtrafikksentralen
SNØFALL: Slik så det ut på Haglebu på Østlandet lørdag formiddag. Veiene rundt Oslo var bare for snø noen timer etter at bilister støtte på mye snø på veiene lørdag morgen. Foto: Vegtrafikksentralen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Da vi kom på jobb klokken sju i dag var det mye snø på veiene, sier operatør Anders Oustorp hos Vegtrafikksentralen.

Send inn dine bilder av snøkaoset til 2400@db.no

Mange bilister på Østlandet fikk seg nok en overraskelse dersom de la ut på veiene i morgentimene da veiene var dekket med snø.

Sjekk været der du bor på dagbladet.no/vaer/.

Men store problemer skapte snøfallet ikke.

Ingen ulykker - Det skapte noe krevende forhold, men vi har ikke registrert noen ulykker. Det mest dramatiske har vært et nedblåst tre, sier Oustorp.

Vegvesenet vurderte å sette inn brøytemannskaper for å rydde veiene, men i det de var kommet seg ut var snøen i ferd med å smelte.

- Temperaturen har steget såpass at veiene nå er bare. Det ligger noe snø igjen på siden av veien, men det er ingen fare, sier Oustorp.

- Ikke mer snø - Snøfallet skyldes ganske enkelt at området har vært preget av et lavtrykk i tillegg til kald vind, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt.

- Utover dagen og morgenen vil været bare bli bedre. Det kan komme snøbyger i fjellet mot vest, men det er ikke ventet mer snø på Østlandet, sier Bentsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer