Snøfreste av sinne

Uskyldig snøballkrig? Nei, det gikk nærmest på livet løs da onkel og nevø føyk i tottene på hverandre hjemme på tunet i Porsgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Nå etterforsker politiet familiefeiden som utspant seg under snøfallet for et par dager siden. Som snøballene føyk, hagler beskyldningene mellom onkel og nevø mot hverandre.

Bak det som kan se ut som ei god Pondus-stripe, ligger en årelang krangel.

- Det har vært flere anmeldelser mellom partene tidligere, sier politiadvokat Odd Kostveit i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Måka til

På morsdagen dro sønnen hjem til mora for å måke for henne på gårdsplassen. Godt fornøyd etter mange tunge tak, tok han seg en pust i bakken.

Da kom onkelen med snøfreseren i full sving bak på traktoren. Og da dalte snøen tilbake igjen på gårdsplassen der nevøen hadde måkt. Fresende sint tok nevøen fatt med snømåka igjen. Denne gangen samlet han all snøen bak onkelens bil.

I sin anmeldelse hevder nevøen at onkelen ble så rasende at han forsøkte å kjøre ham ned med traktor.

Nevøen svarte der og da med å kaste snøballer mot traktoren, onkelen hoppet ut, og krigen i hvitt var i gang.

Politiet ble varslet via alarmen som kona til eldstemann utløste.

Baller på seg

- Snøballkrigen er ikke så viktig for oss. Men vi vil selvsagt etterforske anmeldelsen fra en som hevder han ble forsøkt påkjørt, sier politiadvokat Odd Kostveit.

Snøballen har rullet og rullet i årevis i familiekrangelen i Porsgrunn. Partene på hver side av tunet har vekslet om å anmelde hverandre.

Hvem som er mest «nedsnødd», skal etterforskerne forsøke å finne ut av.

VINTERKRIG: I sin anmeldelse hevder nevøen at onkelen ble så rasende at han forsøkte å kjøre ham ned med traktor. Nevøen svarte der og da med å kaste snøballer mot traktoren.