VANT KONKURRANSE: Det norske arkitektkontoret Snøhetta har vunnet oppdraget med å tegne et nytt operahus i Busan i Sør-Korea. Bygningen ligner på mange måter på operahuset i Oslo. Bilde: MIR / SNØHETTA
VANT KONKURRANSE: Det norske arkitektkontoret Snøhetta har vunnet oppdraget med å tegne et nytt operahus i Busan i Sør-Korea. Bygningen ligner på mange måter på operahuset i Oslo. Bilde: MIR / SNØHETTAVis mer

Snøhetta vant konkurranse om operahus i Sør-Korea

- Dette prosjektet er i det hele tatt veldig likt som operaen i Oslo, og det bygger på mange av de samme tankene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske arkitektkontoret Snøhetta har vunnet oppdraget med å tegne et nytt operahus i Busan i Sør-Korea.

Bygget ligner på mange måter på operahuset i Oslo, melder NRK.

Bygningen skal ligge ytterst ved havnefronten, det blir mulig for publikum å gå opp på taket, lobbyen åpnes opp med store glassfasader og veggen på innsiden dekkes med bølgende treelementer.

- Dette prosjektet er i det hele tatt veldig likt som operaen i Oslo, og det bygger på mange av de samme tankene. Vi håper dette bygget blir et symbol på Busan på samme måte som operaen i Oslo, sier arkitekt Robert Greenwood i Snøhetta til NRK. Han har ledet arbeidet sammen med Thomas Fagernes.

Operahuset i Busan blir omtrent like stort som i Oslo, men med en litt større hovedsal. Salen skal kunne ta imot 1.800 publikummere, mens den i Oslo tar 1.358.

Byggestart er neste år, og operahuset er ventet å stå ferdig om tidligst tre år.

Prislappen for prosjektet er på 240 billioner koreanske won, noe som tilsvarer 1,2 milliarder kroner. Til sammenligning kostet det norske operahuset 4,2 milliarder kroner. Snøhetta viser til de lave byggekostnadene i Sør-Korea som forklaring på den betydelige prisforskjellen.

(NTB)