Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snøhetta

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når arkitektgruppen Snøhetta nå er engasjert til å tegne museumsdelen av minneparken etter World Trade Center i New York, er de for alvor trådt inn i arkitekturens øverste sjikt. Biblioteket i Alexandria har man hittil kunnet se på som et lykkekast, ambassaden i Berlin og Operaen i Oslo som resultat av en hjemlig konkurranse. I New York derimot har arkitektene brynet seg mot de aller fremste. Teaterdelen av minneparken skal tegnes av Frank Gehry.

Arkitektkunsten er ekstremt konkurranseutsatt, og den som vinner fram i store internasjonale konkurranser, har demonstrert både kreativitet og disiplin. Snøhetta har siden gjennombruddet i Alexandria vist at de kunne komme langt, ikke minst innenfor museumsarkitektur, som jo er i tida. Men firmaets nye internasjonale posisjon slår også tilbake på de prosjektene firmaet allerede har skapt. Etter det som nå er skjedd, har Operahuset i Bjørvika styrket sin mulighet for å bli et valfartssted også som arkitektur.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media