Snøhvit-aksjonister innbrakt

Sju aksjonister fra miljøorganisasjonen Natur og Ungdom er innbrakt av politiet og bøtelagt etter ulovlige aksjoner mot Snøhvit-utbyggingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vestfinnmark politidistrikt gikk onsdag ettermiddag til aksjon mot de sju gjenværende aksjonistene som nektet å fjerne seg fra anleggsområdet Meland i Hammerfest. Et titall Natur og Ungdom-aktivister har siden mandag sittet lenket fast til sju anleggsmaskiner som bygger tunnel til Melkøya, der gassen fra Snøhvit etter planen skal tas i land.

De sju valgte å bli sittende da politiet påla aksjonistene om å fjerne seg fra området tirsdag kveld. Den ulovlige aksjonen i regi av Natur og Ungdom hadde pågått i halvannet døgn da politiet formidlet ferdselsforbudet på Melkøya, området rundt, samt anleggsområdet Meland i Hammerfest.

- De sju gjenværende aksjonistene er brakt inn til politistasjonen, avhørt og bøtelagt, sier politiinspektør Morten Daae i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Politiet måtte klippe over lenkene aksjonistene hadde festet seg selv til anleggsmaskinene med.

- Alt gikk helt smertefritt for seg, opplyser Daae.

Natur og Ungdom-leder Elin Lerum Boasson er svært fornøyd med aksjonen.

- Dette har på alle måter vært en vellykket markering. Vi er godt fornøyd med at vi har stanset all produksjon i området i tre dager, og kampen mot Snøhvit-prosjektet fortsetter, slo hun fast overfor NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer