Snøhvit-aksjonister innbrakt

Sju aksjonister fra miljøorganisasjonen Natur og Ungdom er innbrakt av politiet og bøtelagt etter ulovlige aksjoner mot Snøhvit-utbyggingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestfinnmark politidistrikt gikk onsdag ettermiddag til aksjon mot de sju gjenværende aksjonistene som nektet å fjerne seg fra anleggsområdet Meland i Hammerfest. Et titall Natur og Ungdom-aktivister har siden mandag sittet lenket fast til sju anleggsmaskiner som bygger tunnel til Melkøya, der gassen fra Snøhvit etter planen skal tas i land.

De sju valgte å bli sittende da politiet påla aksjonistene om å fjerne seg fra området tirsdag kveld. Den ulovlige aksjonen i regi av Natur og Ungdom hadde pågått i halvannet døgn da politiet formidlet ferdselsforbudet på Melkøya, området rundt, samt anleggsområdet Meland i Hammerfest.

- De sju gjenværende aksjonistene er brakt inn til politistasjonen, avhørt og bøtelagt, sier politiinspektør Morten Daae i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Politiet måtte klippe over lenkene aksjonistene hadde festet seg selv til anleggsmaskinene med.

- Alt gikk helt smertefritt for seg, opplyser Daae.

Natur og Ungdom-leder Elin Lerum Boasson er svært fornøyd med aksjonen.

- Dette har på alle måter vært en vellykket markering. Vi er godt fornøyd med at vi har stanset all produksjon i området i tre dager, og kampen mot Snøhvit-prosjektet fortsetter, slo hun fast overfor NTB.

Lerum Boasson var ikke blant de sju aktivistene som ble pågrepet av politiet i forbindelse med aksjonen.

(NTB)