Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snøhvit stanset

Stortingets skattelette til Snøhvit, historiens største industriprosjekt i Finnmark, kan i følge ESA være ulovlig. I går kveld ble utbyggingen stanset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til Regjeringen hevder EFTAs overvåkingsorgan ESA at utbyggingen kan ha fått ulovlig statstøtte og dermed være i strid med EØS-avtalen.

Sjokkmelding

Partnerne i Snøhvit samlet seg i går til krisemøte. Oljeselskapene vil nå ha en avklaring fra myndighetene før anleggsarbeidene tas opp igjen. Flere av deltakerne på møtet reagerte med sjokk på meldingen fra ESA.

- Partnerne har diskutert den situasjonen som er oppstått. Vi henvender oss til myndighetene for å få en avklaring om skattebehandlingen og konsekvensen av ESAs brev, sier Kristoffer Hetland, informasjonssjef i Statoil, til Aftenposten.

40 mrd. investert

Oljeselskapene har investert mer en 40 milliarder kroner i utbyggingen av Snøhvit, et gassfelt i havet og et gassbehandlingsanlegg utenfor Hammerfest. Noe av grunnen til at investeringen ble gjort, var skattetilpasningen fra myndighetene.

Det er Miljøstiftelsen Bellona som har klaget Stortingets vedtak om egne avskriviningsregler for Snøhvit-utbyggingen inn for ESA.

KLAGET: Miljøstiftelsen Bellona, her ved lederen Frederic Hauge, har klaget inn regjeringens avskriningsregler i Snøhvit-utbyggingen for ESA.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!