KAOS: Snøfallet på Østlandet har ført til trafikk-kaos en rekke steder. Video: Ørjan Ryland / Øistein Monsen Vis mer Vis mer

Snøkaos - stopp på E6 etter ulykker

Massekollisjon - ti biler innblandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Snøværet skaper store trafikkproblemer i og rundt Oslo. E6 i sørgående retning, på strekningen mellom Jessheim og Kløfta, var i lengre tid onsdag morgen og formiddag helt stengt etter en større trafikkulykke.

Minst 10 biler var involvert i ulykka, i tillegg til flere lastebiler.

- Flere av bilene står i hverandre, og det er litt kaotisk, sier politiets operasjonsleder Roy Alkvist til Dagbladet.

Kari Monsen i Øst politidistrikt forteller til NTB at to personer er sendt til sykehus og flere til legevakten etter trafikkuhellet. En lastebilsjåfør satt fastklemt etter ulykken.

Trafikken nordover mot Gardermoen går sakte, opplyser Vegtrafikksentralen Øst til Dagbladet. I 11.20-tida forsøkte politiet å få trafikken forbi ulykkesstedet på E6.

<strong>KRASJ:</strong> Flere trailere var involvert i ulykken. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KRASJ: Flere trailere var involvert i ulykken. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Utforkjøringer og ulykker

Politiet fikk melding om den første hendelsen i 08.30-tida, da snøværet på Østlandet sto på som verst, ifølge Øst politidistrikt. På den aktuelle strekningen registrerte politiet flere ulykker etter hverandre.

I alt ble fire ulike forhold meldt inn fra strekningen. Det vært minst fem utforkjøringer og mindre ulykker på samme strekning mellom Kløfta og Jessheim i morgentimene, melder Dagbladets team på E6 mot Gardermoen.

- Det er nok snøkaoset og det glatte føret som har skylda, ifølge Kari Monsen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Når trafikken på E6 igjen tiltar i ettermiddag, er oppfordringen fra politiet klar:

- Kjør etter forholdene, bruk god tid og sørg for å ha god nok avstand til bilen foran deg, sier operasjonsleder Monsen.

<strong>KJØRTE UT:</strong> En bil var uheldig og kjørte ut. Foto: Audun Hageskal / Dagbladet
KJØRTE UT: En bil var uheldig og kjørte ut. Foto: Audun Hageskal / Dagbladet Vis mer

Kjedekollisjoner

Også på E6 lenger nordover er det store trafikale utfordringer. Like før klokka 10 skjedde det to kjedekollisjoner på E6 ved Biri.

På omtrent samme sted var det ulykker både i nord- og sørgående felt, ifølge operasjonsleder Ole-Erik Skogheim i Innlandet politidistrikt.

I kjedekollisjonen i det sørgående feltet var det ni biler involvert. En person ble sendt til sykehus for sjekk, men politiet har ikke fått tilbakemelding om at vedkommende skal ha alvorlige skader.

500 meter lenger nord, også i sørgående felt, kom politipatruljer over en annen kjedekollisjon som involverte tre biler og en lastebil som har kjørt ut av veien. Som følge av ulykkene står trafikken bom fast i sørgående retning i området. Ved 11.30-tiden er veien fortsatt stengt.

Operasjonsleder Skogheim støtter sin kollega i Øst politidistrikt, og kommer med samme formaning til trafikanter som skal ferdes på veien seinere i dag.

- Ro ned, kjør etter forholdene, og hold meget god avstand til kjøretøyet foran deg. Sørg også for at du har god kontakt med moder jord, altså sjekk at du har gode dekk. Følg også med på oppdateringer fra oss eller vegtrafikksentralen.

Buss i fare for å velte

Klokka 09.43 fikk politiet en melding av ambulansesentralen om en ulykke som involverte en buss og en varebil.

En buss kjørte delvis ut av veien, over et autovern, og inn i et tre på Nedre Rælingsvei. Bare to av hjulene til bussen hadde bakkekontakt, og den fremste halvparten av bussen sto i fare for å velte ned ei grøft.

- Alle passasjerer er berget ut av bussen uten alvorlige skader. Bussen står i fare for å velte, melder Øst politidistrikt.

Rett før klokka 11.30 står bussen trygt på bakken igjen.

Foto: Øistein Monsen / Dagbladet
Foto: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer

Vogntog fast på glatta

Også ved Brynstunnelen i retning Ryen i Oslo er det problemer.

- Flere vogntog står fast på glatt veibane, opplyser trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen.

- Det snør ikke mye, men det er veldig finkornet snø som skaper glatt veibane, opplyser Vegtrafikksentralen Øst.

Rett før kokka 09.30 meldte Oslo politidistrikt at flere vogntog står stille på E6 utgående ved Manglerud.

- Grunnet meget glatte veier på stedet, skriver politiet.

Trafikkproblemene har fortsatt utover dagen. Ved 14.00-tida onsdag krasjet en bil i en lyktestolpe i Strømmen. Bare føreren var til stede i bussen, og han skal ha sluppet fra det uten skader.

Det ble først meldt om røyk fra bussen, men det viste seg å komme fra lyktestolpen, opplyser operasjonsleder i Øst politidistrikt, Finn Håvard Aas.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer