Snøkaos, holke og storm

Slik blir helgeværet.

I GRØFTA: Familien Nazir fra Nittedal havnet i brøytekanten på E6 søndag for ti dager siden. I helgen er det igjen stor fare for å havne i grøfta. Spesielt glatt ser det ut til å bli i Trondheim, og verst blir det lørdag. Foto: Nina Hansen
I GRØFTA: Familien Nazir fra Nittedal havnet i brøytekanten på E6 søndag for ti dager siden. I helgen er det igjen stor fare for å havne i grøfta. Spesielt glatt ser det ut til å bli i Trondheim, og verst blir det lørdag. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det kan ikke være noen tvil om at vinteren 2009 har levert varene for de som er glade i kulde og snø.

I dag har det kommet i underkant av 10 centimeter hvit nedbør over sentrale strøk av Østlandet.

- En snøfront har stoppet over Oslo-området. I dag har det falt rundt 10 centemeter med snø, kanskje mer enkelte steder, og det vil fortsette å snø hele natten. I morgen stopper det litt opp, men på lørdag blir det enda verre. Da kan det bli opp til 20 centimeter nedbør, forteller vakthavende meteorolog på Meteorologisk institutt Jan-Erik Johnsen til Dagbladet.no. • Sjekk været på Dagbladet.no/vaerSnøen har også lavet ned i Lillehammer-traktene, Østlandet mot svenskegrensa og til i  innlandsstrøkene på Sørlandet.

- Også her vil snøværet fortsette i helgen. Fredag blir det trolig opphold, men lørdag kommer det en skikkelig bolk, advarer Jan-Erik Johansen.

Se opp for holkeføre

I Trondheim har det også snødd i dag, ifølge meteorologisk institutt. En temperaturstigning som starter allerede i kveld, kan gi skikkelig bulkefare i trafikken. - Fra i kveld blir det en temperaturøkning. Vi vil se regn i ytre strøk allerede i natt, og det blir trolig regn i Trondheim på fredag. Tempereturene vil ligge rundt null gjennom helgen, med nedbør som varierer mellom snø, slaps og regn. Jeg ville regnet med skikkelig vanskelige føreforhold og holke, sier Jørgen Grønneberg, som er vakthavende meteorolog for Vestlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer