Snøkaos i Finland og Sverige

Finland og Sverige har trafikkproblemer og strømbrudd på grunn av snøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 22.000 husholdninger i Vest-Sverige manglet strøm søndag morgen, og strømselskapene tok i bruk helikopter for å få oversikt over skadene. Ikke alle kunne vente å få strømmen tilbake i løpet av søndagen, opplyste selskapet Vattenfall.

Hålke og snøslaps

Verst var det i innlandet, der det kom opptil 25 centimeter bløt og tung snø. Synkende temperaturer utover dagen søndag førte til ytterligere problemer for trafikken, ifølge Aftonbladet. Det svenske veivesenet advarte mot hålke og snøslaps i Götaland og Svealand, og bilistene ble rådet til å la bilen stå.

Ved Kungälv var ni biler involvert i en kollisjon, og utenfor Jönköping kolliderte fire biler. Ingen ble alvorlig skadd i uhellene.

Uddevalla-brua på E6 har vært stengt hele helgen, fordi det var fare for at store istapper skulle falle ned på bilene. Brua blir ikke åpnet før mandag.

Kaos

I Skåne førte kraftig regnvær til at flere veier ble oversvømmet søndag morgen. Lørdag kveld omkom tre personer da to biler kolliderte utenfor Klippan i Skåne.

Finland ble også rammet av det som omtales som den verste snøstormen i landet på ti år. I vest, sør og øst skapte snømassene problemer både for biltrafikk, tog og fly.

På flyplassen Helsingfors-Vanda var situasjonen kaotisk søndag ettermiddag. I et par timer måtte alle fly omdirigeres til andre flyplasser i landet på grunn av snøføyke og tekniske problemer på rullebanen.

Byen Jyväskylä i Västra Finlands len var søndag helt innesnødd. Folk kunne ikke komme fram med bil, og mange hadde til og med problemer med å komme seg ut av huset fordi ytterdørene var blokkert av snøfonner.

(NTB)