Snøkaos i nord

Vind og snø har ført til 16 stengte veier i Vest-Finnmark i dag. I Hammerfest er sju hus nå evakuert på grunn av skredfaren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire hus like ved sentrum i Hammerfest og tre hus i Akkarfjord på Sørøya er evakuert på grunn av snøskredfare.

Kuling og tette snøbyger kombinert med mildvær gjør at Hammerfest kommune og politiet fra time til time vurderer behovet for å evakuere flere boliger i kommunen. 80 centimenter snø har falt de siste tre dagene, og mer er i vente.

- Både kommunen og politiet har nedsatt krisegrupper som holder situasjonen under oppsikt. Vi har folk ute, og håper at eksperter fra Norges Geotekniske Institutt kommer seg til byen i løpet av kvelden for å hjelpe oss å vuredere skredfaren, sier rådmann og beredskapsansvarlig Jens Are Breivik i Hammerfest.

I tillegg til rasberedskapen er omsorgtjenesten i kommunen i høyeste beredskap fordi uværet i tillegg til skredfaren skaper store problemer med stengte veier.

Det kan bli aktuelt å evakuere enda flere hustander, opplyser politstasjonsjef Harry Romsdal ved Hammerfest politistasjon.

Skredfaren er stor flere steder i kommunen.

Det er mange stengte veier i Vest-Finnmark i ettermiddag. Vegvesenets trafikksentral på Skaidi opplyser at situasjonen i Øst-Finnmark har bedret seg og flere av veiene som var stengt der tidligere i dag nå er åpnet for fri ferdsel.

Mann berget etter snøskred
Mann berget etter snøskred Vis mer