Rødt farevarsel:

Snøkaos i Tyskland

Snø og kulde skaper kaos i Tyskland. På flyplassen i München er 160 fly forhindret fra å lande og ta av fredag kveld.

SNØ-PREGET: Deler av Tyskland har blitt rammet av skikkelig snøvær den siste tida, og det har skapt problemer. Her fra Erzgebirge, Annaberg-Buchholz i Bayern 25. november. Foto: Action Press/Shutterstock / NTB
SNØ-PREGET: Deler av Tyskland har blitt rammet av skikkelig snøvær den siste tida, og det har skapt problemer. Her fra Erzgebirge, Annaberg-Buchholz i Bayern 25. november. Foto: Action Press/Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Været i Norge nå

Oppdatert for 5 minutter siden

  Det er ingen målestasjoner som rapporterer nå.

  Det råder «vinterkaos» ved München lufthavn hvor snø skaper store problemer fredag ettermiddag, skriver den tyske storavisa Bild.

  Og snøværet er ventet å fortsette sør i Tyskland. De tyske meteorologene ved Deutscher Wetterdienst (DWD) melder at det kan komme 40 centimeter med snø i deler av Bayern i løpet av 12 timer.

  - Snøfallet i sør tiltar nå betraktelig. De siste timene har det falt mellom fem til ni centimeter. Lokalt vil det fortsette å snø kraftig de neste timene, skriver meteorologene i DWD på X/Twitter.

  Tidligere denne uka kom Meteorologisk institutt her hjemme med et aldri så lite stikk til sine tyske kolleger, som i forkant av snøværet hadde trykket på det røde knappen og sendt ut farevarsel på rødt nivå.

  ULYKKER: Snøen har ført til ulykker flere steder i Tyskland. Her fra Schönfeld i delstaten Sachsen tirsdag. Foto: Action Press / Shutterstock / NTB
  ULYKKER: Snøen har ført til ulykker flere steder i Tyskland. Her fra Schönfeld i delstaten Sachsen tirsdag. Foto: Action Press / Shutterstock / NTB Vis mer

  Den gang var det imidlertid «bare» 10-15 centimeter med snø de tyske meteorologene hadde i sine prognoser.

  Med 40 centimeter i kikkerten, mener de tyske statsmeteorologene at værforholdene nå er ventet å bli «ekstreme», ifølge Bild.

  Spesielt gjelder dette for Alpene, områder ved fotenden av Alpene, samt deler av Bayern.

  Avisa Passauer Neue Presse, som holder til i byen Passau i Bayern, skriver at politiet i området har hatt nok å gjøre som følge av snømengdene. Fredag har det vært over 100 værrelaterte oppdrag.

  DÅRLIG SIKT: Her fra Bayern-området forrige helg. Foto: Action Press / Shutterstock / NTB
  DÅRLIG SIKT: Her fra Bayern-området forrige helg. Foto: Action Press / Shutterstock / NTB Vis mer

  Totalt er 12 personer skadd i trafikken, og det er rapportert om 54 trafikkulykker. Enkelte veier har vært uframkommelige deler av dagen, som følge av fastkjørte biler og trær og greiner som har falt ut i veibanen.

  Det er ventet at snøen vil fortsette utover kvelden og lørdagen.

  Mye av snøen kan falle i løpet av 12 timer, skriver Bild. Meteorologene har sendt ut advarsel til beboerne i disse områdene.

  Temperaturene er ventet å variere fra null til minus fire grader, noe som kan føre til glatte veier.

  Enkelte steder i Alpene kan temperaturene falle så lavt som 12 grader, skriver Bild.