Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snøkaos og glatte veier i Sør-Norge

Trafikkaos flere steder i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Kraftig snøfall og glatte veier har ført til en rekke ulykker og kaos i trafikken flere steder i Sør-Norge.

I Buskerud advarer politiet mot glatte veier etter at ti biler var involvert i tre kollisjoner på E18 i Lier lørdag kveld. Flere personer ble sendt til sykehus etter ulykken, men ingen personer skal være alvorlig skadd.

- Minst ti biler var involvert i tre episoder som skjedde i et kort tidsrom. Det er svært glatt på veien, og vi oppfordrer folk til kjøre forsiktig, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Sørgående felt på E18 i Lierbakkene ble stengt etter ulykken, men veien ble åpnet for trafikk i 21-tiden lørdag.

Også Vegtrafikksentralen oppfordrer folk til å tilpasse farten etter vanskelige kjøreforhold.

- Når det er veldig kaldt, slik det er flere steder på Østlandet, virker ikke saltingen av veiene like godt. Selv om veiene er frie for snø, kan det være veldig glatt, opplyser vaktoperatør Steinar Våsjø.

Kaos på Vestlandet

I Hordaland har kraftig snøfall ført til trafikkaos, og politiet melder om en rekke værrelaterte hendelser.

- Vi oppfordrer alle til å ta det med ro og holde god avstand på veiene. I ettermiddag har vi fått 30-40 meldinger om hendelser i trafikken relatert til de unormale værforholdene, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til NTB.

Blant annet har tre brøytebiler vært involvert i mindre alvorlige ulykker lørdag, og en buss har kjørt av veien.

- Heldigvis er det ikke meldt om alvorlige personskader, sier operasjonslederen.

Forsinkelser i flytrafikken

Snøværet førte også til forsinkelser i flytrafikken lørdag. Rullebanen på Bergen Lufthavn Flesland måtte stenge flere ganger for snørydding, noe som førte til forsinkelser på opp mot fem timer.

- Rullebanen har måttet stenges fire ganger lørdag. Folk har imidlertid kommet seg av gårde. Vi er glade for at det kraftige snøfallet kom på en lørdag, med mindre trafikk enn ellers i uka. Værmeldingene framover ser bra ut, og jeg tror juletrafikken kommer til å gå fint, sier lufthavnsjef Dag Jarle Aksnes ved Bergen Lufthavn Flesland til NTB.

Også på Sola lufthavn i Stavanger og på Oslo Lufthavn Gardermoen var det forsinkelser lørdag.(NTB)