<strong>SNØKAOS:</strong> Politiet i Oslo oppfordrer billister til å la bilen stå om man har mulighet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
SNØKAOS: Politiet i Oslo oppfordrer billister til å la bilen stå om man har mulighet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

Snøkaos på Østlandet: – La bilen stå

Snøvær og underkjølt regn skaper glatte veier i store deler av landet. Nå ber politiet i Oslo bilistene om å la bilen stå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Står du midt oppi kaoset? Tips oss på 2400 0000, 2400@db.no eller send sms til 2400.

På Østlandet skaper snøvær og underkjølt regn mandag kveld svært glatte veier. Det har ført til en rekke trafikkuhell og lange køer på mange strekninger.

– Det har blitt en del trafikale hendelser på grunn av glatt veibane. Vi anbefaler publikum å la bilen stå, dersom det ikke er strengt nødvendig at man kjører bil, sier operasjonsleder i Oslo, Bjørn Gunnar Nysæter, til Dagbladet.

Flere ulykke

Allerede mandag ettermiddag ble det meldt om flere ulykker. På Strømveien i Oslo har en det oppstått en trafikkulykke på grunn av glatte veier, men det har ikke vært personskade.

– To eller tre busser har også måtte stoppe i Oslo fordi de ikke kommer seg opp bakken i Grenseveien mandag kveld, forteller Nysæter.

Forsinkelser på E16

Det har også vært trøbbel på E16 mot Sollihøgda hvor en lastebil fikk stans på grunn av føret. Det medfører lange køer. På grunn av køen fikk politipatruljen og bilberger problemer med å komme seg fram til lastebilen. Bilberger er på vei på E16 fra motsatt side.

Det ventes lange køer på strekningen.

Fem biler i ulykke på E6 ved Furuset

Også på E6 ved Furuset har en bil snurret i veibanen. Totalt fem biler er involvert i ulykken, og det er uvisst om det er personskader.

Fire av de fem bilene er kjørbare, og politiet opplyser at det er lang ventetid for bistand av bilbergere, så det må påregnes forsinkelser inntil veibanen blir ryddet.

Et vogntog fikk også stans på E6 ved Djupdalstoppen i retning Oslo i kveld og det er redusert framkommelighet på stedet.

Bil snurret på taket

Klokka 18.50 meldte Vegtrafikksentralen også om redusert framkommelighet på E18 i sørgående retning på grunn av et trafikkuhell ved Liertoppen i Buskerud.

En bil snurret på taket og en person sitter fastklemt. En kvinne i 20-åra er fraktet til sykehus i ambulanse etter ulykken.

Skadeomfanget er ukjent, men ifølge vitner skal bilen ha kjørt i venstre felt, lagt seg over i høyre, fått en rundvelt og deretter havnet på hjulene igjen.

Tunneler stengt

Også lenger opp i landet er det problemer på veiene på grunn av dårlig vær. Vegtrafikksentralen Midt melder at Høgsettunnelen på E39 er stengt på strekningen mellom Molde og Kristiansund på grunn av trafikkulykke.

Det er omkjøring via fylkesvei 279 og fylkesvei 286. Disse veiene kan imidlertid bli stengt på kort varsel.

Moatunnelen på E39 i Ålesund er åpnet igjen for trafikk etter bilberging.

Problemer i vest

Vegtrafikksentralen Vest melder også om trøbbel flere steder.

På E134 Jøsendal mellom Åkrafjord og Seljestad har det vært manuell dirigering på grunn av berging av lastebil.

E39 Byfjordtunnelen er for øyeblikket stengt på grunn av bilberging i Mastrafjordtunnelen. Det er forventet at tunnelen åpnes igjen i løpet av kort tid.

Tom buss blåste av veien

Også lenger nord er det glatte veier. Troms politidistrikt skriver på Twitter at en lastebil har kjørt av veien i Balsfjord.

Ifølge Vegtrafikksentralen sør måtte også et vogntog berges på E18 i Bamble i Telemark tidligere i kveld.

Like før 19.30 melder politiet at en bil har snurret og gått i autovernet på E18 rett etter Telemarksporten. Personene i bilen framstår uskadd, men bilen har fått fronten kraftig slått inn.

Også en tom buss blåste av veien i Straumsbukta mandag kveld, men ingen er skadd i forbindelse med hendelsen.

<strong>LANGE KØER:</strong> Snøvær på Østlandet gir vanskelige kjøreforhold og køer. Kø på E18 fra Drammen opp mot Liertoppen på grunn av et trafikkuhell. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
LANGE KØER: Snøvær på Østlandet gir vanskelige kjøreforhold og køer. Kø på E18 fra Drammen opp mot Liertoppen på grunn av et trafikkuhell. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

Den seineste meldingen går på at nødetatene i Troms har rykket ut etter trafikkulykke i Malangen i Nordfjord. En personbil har kjørt av veien og ut ei elv. Det er uklart om det er personskader.

Flyforsinkelser

Det er ikke bare på veiene det er problemer på grunn av snøværet. Avinor melder om noen forsinkelser i flytrafikken fordi de er nødt til å brøyte snø.

- Vi må ivareta flysikkerheten og er nødt til å brøyte en og en rullebane av gangen. Det gjør at det er noen forsinkelser, men vi har fortsatt hatt en punktlighet på over 80 prosent i dag, forteller Lasse Vangstein, kommunikasjonsrådgiver i Avinor til Dagbladet.

Det snør fortsatt mye ute og problemene kommer trolig til å fortsette utover kvelden, forteller operasjonsleder Nysæter til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer