Snøkaos på Østlandet

Tett snøfall har skapt kaos i trafikken. Politiet har mistet oversikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- På Ring 3 ved Bryn vestover i retning Teisen/Økern i Oslo er en tankbil involvert i en kollisjon. En person skal være lettere skadet, opplyser operasjonsleder Jan Wessel i Oslo politidistrikt til NTB.

Han har ikke oversikt over hvor mange uhell som er blitt meldt inn totalt, men har registrert over 40 innrapporterte tilfeller som kan relateres til været.

- Det er det totale kaos, vi får inn meldinger hele tiden, sier han.

Sakte fra Drammen

Også på innfartsveiene til Oslo har bilistene problemer. Trafikken gikk i morgentimene svært sakte helt fra Drammen og inn til Oslo, og småulykkene florerte, uten at det ble meldt om alvorlige personskader. Men bilister på vei inn til Oslo kunne regne med sakte fart og store forsinkelser.

I Follo skaper snødrevet også store problemer.

- Det er ikke så mange store ulykker, men det er folk som kjører ut hele tiden, konstaterer operasjonsleder Knut Jahr i Follo politidistrikt, som forteller at det særlig har vært problemer med Bunnebakkene over mot Nesodden, E6 langs Son og Follotunnelen, og på E18 mellom Svartskogtoppen og Mastemyr.

Kolonnekjøring

- Det største problemet nå er E6 mellom Ringnes og Asurdiagonalen mot Oslo. Der er det en stigning som lastebilene ikke kommer opp rett og slett. Vi overveier derfor å salte med litt sterkere lut for å få bare veier. Slik som det er nå, må politiet stå der og organisere en slags form for kolonnekjøring puljevis for å få dem opp, forteller Jahr.

Snø lenger sør

Men det er ikke bare i Oslo-området snøen har skapt problemer.

Politiet i Vestfold og politiet i Agder melder om kaotiske tilstander spesielt i morgentimene tirsdag som følge av det tette snødrevet og glatt føre. Ingen personer er skadd i de mange småkollisjonene, men flere kjøretøy har fått store materielle skader, får NTB opplyst.

Bilførerne i Oslo-området kan sammenlignes med scenen fra Disney-filmen der Bambi sklir på glattisen, få klarer å holde seg på veien og politiets operasjonssentral blir nedringt.

- De kolliderer sakte men sikkert over hele linja, sier operasjonsleder Jan Wessel i Oslo politidistrikt til NTB.

Det er foreløpig ikke meldt om noen alvorlige personskader i forbindelse med alle ulykkene.

- Det er vanskelig å peke ut noe spesielt område. Det er spredt over hele byen. Bare i Haakon 7s gate/Munkedamsveien er det 20 biler som har smelt sammen, og flere kom til mens vi var på stedet, konstaterer Wessel.

Han har ikke oversikt over hvor mange uhell som er blitt meldt inn.

Sjekk føret hos Statens Vegvesen.

SNØKAOS: Det var svært glatte veier i Oslo-området etter snøfallet tirsdag. Dette førte til flere store og små trafikkulykker og store trafikkale problemer. Tre lastebiler, en buss og flere personbiler var innblandet i denne ulykken på ring 3 ved Bryn senter i Oslo.