Snøkaos på Østlandet

Bilister klager til politiet, som har mer enn nok å gjøre når det snør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet har i grunnen fint lite med snøbrøyting å gjøre, men må likevel ta mye av støyten når utålmodige og frustrerte bilister ikke kommer seg fram på snødekte veier.

- Vi får haugevis av telefoner fra folk som etterlyser måking. Det er en belastning for oss å få alle disse telefonene. Det er svært lite politiet kan gjøre med snøen, og alt disponibelt brøytemannskap fra Vegvesenet er allerede ute, sier operasjonsleder Rune Arneberg i Østfold politidistrikt til NTB. Han var selv en av mange som hadde problemer med å ta seg fram i trafikken i snøværet søndag morgen.

Få alvorlige ulykker

Til tross for snøen, har politidistriktet fått rapport om forbausende få ulykker, og ingen som har medført alvorlig persons kade.

Da var det verre i Oslo, der politiet fikk 27 trafikkuhell å hanskes med lørdag kveld.

- Det ble heldigvis ingen personskader i uhellene, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Heller ikke i Asker og Bærum ble det personskader, selv om politiet kunne melde om flere trafikkuhell enn normalt. Én bilist hadde tydeligvis ikke fått med seg hvilken årstid det var og kjørte rundt i snøkavet med sommerdekk - naturlig nok uten særlig kontroll over bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.