Snøkaos på veiene - stanser all busstrafikk

Metereologene fikk rett - på god vei mot en halvmeter snø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Meteorologene har rett igjen - snøen laver ned over Sørlandet og Østlandet i morgentimene torsdag og skaper kaoslignende veiforhold på flere strekninger fra Mandal i sør til området ved fylkesgrense mellom Østfold og Akershus i øst.

- I Oslo-området ser det ut til at snøværet iallefall holder på til 12-13-tiden, sa statsmeteorolog Bente Wahl til NRK Østlandssendingen ved 07-tiden.

Her kan du sjekke været for dagen og framover

Oslo-regionens store kollektivselskap Ruter melder ved 07.45-tiden at all busstrafikk i Oslo er innstilt denne morgenen på grunn av glatt føre. Ruter venter med å sette i gang bussene igjen til brøytebiler har fått unna det store snøfallet.

Det er første gang denne vinteren at Ruter må melde pass.

<strong> MÅTTE GI OPP:</strong>  Ruter har innstilt all busstrafikk i Oslo i dag. Har har selv en av de store motorene i Oslos kollektivtrafikk - 37-bussen - meldt pass på Harald Hårdrådes i Gamlebyen ved 08.15-tiden. FOTO: KRISTOFFER EKEBERG/DAGBLADET.
MÅTTE GI OPP: Ruter har innstilt all busstrafikk i Oslo i dag. Har har selv en av de store motorene i Oslos kollektivtrafikk - 37-bussen - meldt pass på Harald Hårdrådes i Gamlebyen ved 08.15-tiden. FOTO: KRISTOFFER EKEBERG/DAGBLADET. Vis mer

Alt disponibelt brøytemannskap er ute på veien, opplyser Vegtrafikksentralen Øst (Oslo) og Sør (Porsgrunn).

Og det er trafikale problemer flere steder. Rett før kl. 10 kunne Oslo-politiet melde på Twitter at alle tre felt i Brynstunnelen på Ring 3 var stengt av tre lastebiler med stans på samme sted.

Sommerdekk: - fryktelig dårlig ide
- Det er en fryktelig dårlig ide å kjøre bil med sommerdekk, sier trafikkoperatør Hans Petter Medalen ved Vegtrafikksentralen Sør i Porsgrunn til Dagbladet.

Han har kameraoversikt over en rekke veistrekninger mellom fylkesgrense Rogaland/Vest-Agder og til Drammen langs kysten og innover mot fjellområdene.

Vogntog er gjengangere der trafikken er blokkert eller en av veibanene er sperret.

- På E39 har det vært problemer på grunn av et vogntog som sto fast ved Holmenfossen mellom Kristiansand og Mandal, sier trafikkoperatør Medalen.

<strong> KAOS PÅ VEIENE:</strong>  Bilkø, buss og fotgjenger kjemper mot den våten snøen ved Operatunnelen i Oslo sentrum. Før klokka 08 i dag har Ruter innstilt all busstrafikk i Oslo og omegn - for første gang denne vinteren. FOTO: HALVOR NJERVE/DAGBLADET.
KAOS PÅ VEIENE: Bilkø, buss og fotgjenger kjemper mot den våten snøen ved Operatunnelen i Oslo sentrum. Før klokka 08 i dag har Ruter innstilt all busstrafikk i Oslo og omegn - for første gang denne vinteren. FOTO: HALVOR NJERVE/DAGBLADET. Vis mer

I Oslo-området har vogntog blokkert jobbtrafikken flere steder på de store innfartsveiene.

Ved 08-tiden skaper uforsvarlig skodde vogntog størst kork på riksvei 4 ved Hagantunnelen i Nittedal og på E6 sør for Oslo i Assurdalen ved Nøstvedttunnelen.

- Bør folk la bilen stå?

- Biler med sommerdekk har ingenting på veien å gjøre. Men det er ikke noe problem å kjøre med vanlig vinterskoing. Det tar bare lengre tid, og sjåfører må være observante som på en vanlig vinterdag, sier trafikkoperatør John Slinning ved Vegtrafikksentralen Øst til Dagbladet.

— Vi har alt av mannskaper ute for å brøyte, men snøen laver så voldsomt ned nå at de bare må begynne på nytt igjen når brøytebilene kommer til enden av veien. Vi har prognoser som tilsier at snøfallet skal roe seg ned utover formiddagen, sier trafikkoperatør Trude Lindstad til NTB.

Forsinkelser på Gardermoen

<strong>LANG KØ:</strong> Ruter har innstilt all busstrafikk i Oslo. Det forårsaket en trå start på dagen for mange. Foto: Odin Stavheim Aasen
LANG KØ: Ruter har innstilt all busstrafikk i Oslo. Det forårsaket en trå start på dagen for mange. Foto: Odin Stavheim Aasen Vis mer

Ved Oslo lufthavn var noen avganger forsinket med inntil 20 minutter i morgentimene torsdag. Det var imidlertid ingen innstillinger.

Jernbaneverket melder om mange forsinkelser for togene på grunn av snø i sporveksler. I tillegg meldes det om store uregelmessigheter på T-banens linjer.

<strong> E18 STUDEVANN, SØR FOR TVEDESTRAND:</strong>  Slik var forholdene kl. 07.23, Foto: webkamera Statens Vegvesen.
E18 STUDEVANN, SØR FOR TVEDESTRAND: Slik var forholdene kl. 07.23, Foto: webkamera Statens Vegvesen. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer