Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snøkaos på veiene i Sør-Norge

Meteorologene advarer mot de vanskelige kjøreforholdene som kan vare ut på fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk været i hele Norge her:

(Dagbladet.no): Snø og vind har ført til vanskelige kjøreforhold en rekke steder i Sør-Norge.

De vanskelige kjøreforholdene viser seg igjen som dystre tall ulykkesstatistikken - spesielt har Vestlandet vært rammet i dag.

Klokken 18 i dag omkom en 84-år gammel mann etter at personbilen han satt i kolliderte med en brøytebil. Ulykken skjedde på riksvei 13. ved Vesshus i Suldal.

Litt tidligere på kvelden ble tre personer skadd i en trafikkulykke på E39 ved Kyllingstad i Rogaland. To biler var involvert i ulykken, skriver NTB. En av bilene fikk sleng på det glatte føret og skled inn i siden på en møtende bil.

Advarer mot morgendagen

Meteorologisk institutt advarer nå om at de vanskelige kjøreforholdene vil vare utover morgendagen.

- Torsdag og første del av fredag vil snø og sterk vind gi vanskelige kjøreforhold sør i fjellet i Sør-Norge, og i sørlige strøk østafjells, skriver de i et Obs-varsel.

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Bildet fra Golsfjellet. Leserfoto Arne Tvervaag
VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Bildet fra Golsfjellet. Leserfoto Arne Tvervaag Vis mer

Over en rekke fjelloverganger er det nå kollonekjøring på grunn av været. Dag Thorstein Schou ved veiutrafikksentralen har følgende melding til påsketrafikkantene.

- Sjekk veimeldingene på forhånd. Ha i bakhodet at det er fare for kollonekjøring og stengte veier på denne tiden av året.

De viktigste veimeldingene finner du her.

Høysesong for ulykker

Påsken er høysesong for trafikkulykker. En gjennomgang av påsketrafikken for de fem siste årene gjort av Vegvesenet viser at nesten seks personer blir drept hver påske. 26 personer blir hardt- og 222 lettere skadd i påsketrafikken.

- De fleste ulykkene i påsken er utforkjøringsulykker. Forbikjøringer fører ofte til påkjøring bakfra eller utforkjøring. Mange kjører på veger de ikke er vant til å kjøre, noe som gjør forbikjøringer ekstra farlig. I tillegg skaper forbikjøringer i tett trafikk lett mange farlige situasjoner, sier Finn Harald Amundsen i Statens vegvesen, og oppfordrer folk til å ta det rolig og kjøre etter forholdene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media