TRAFIKKTRØBBEL: Snøkaos skaper trøbbel i trafikken. Bildet er tatt i morgentimene på E6 ved Alnabru. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TRAFIKKTRØBBEL: Snøkaos skaper trøbbel i trafikken. Bildet er tatt i morgentimene på E6 ved Alnabru. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Snøkaos skaper trøbbel i trafikken. - Kjør forsiktig!

En rekke fjelloverganger i Sør-Norge er stengt. Det meldes om en rekke trafikkulykker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder av eller tips om værrelaterte hendelser i dag? Kontakt oss på mail 2400@dagbladet.no

(Dagbladet): Som varslet har det i morgentimene i dag kommet store mengder nedbør i form av snø i Sør-Norge.

- Det er ventet lokalt mye nedbør i Vest-Agder, Rogaland og Sunnhordland. I tillegg blir det mye vind med kraftige vindkast i fjellet på Vestlandet, i Trøndelag og i Nordland, sa statsmeteorolog Ingrid Bentsen til Dagbladet i går kveld.

Flere fylker har i natt og onsdag morgen meldt om glatte veier og trafikale problemer som følge av været.

Det er meldt om utforkjøringer i Telemark, Buskerud, Trøndelag, Hordaland og Rogaland, opplyser politiet. Det er ikke meldt om alvorlige personskader, skriver NTB.

Bil mot buss

Politiet på Romerike fikk klokka ti melding om at en bil hadde kjørt inn i en buss på riksvei 4 Åneby.

- Brann og ambulanse er på stedet. Det skal være store materielle skader på bilen. To klager over smerter i ryggen og knærne. Det skal ikke være noen skadde i bussen, så jeg antar at det er snakk om to passasjerer i bilen, sier operasjonsleder Jens Petter Braaten.

Han melder om kø som følge av ulykken.

Politiet i Buskerud melder om at biler står på kryss og tvers i Oscar Kiærs vei i Drammen - veien er delvis stengt. De melder også om utforkjøringer.

Politiet i Oslo melder om en rekke trafikkulykker med flere biler involvert. Det skal ikke være snakk om alvorlig skade, men det meldes om lange køer på E6 inn mot Oslo.

Til legevakten

Mellom klokka seks og klokka 09.30 har politiet i Oslo fått inn meldinger om fire trafikkrelaterte hendelser.

- Vi har et par uhell gående. Ved Griniveien er to personer kjørt til legevakten. Ingen skal så lang være kjørt til sykehus, noe som tyder på at det ikke er alvorlige ulykker, men det skaper trafikkutfordringer, sier operasjonsleder Steinar Hausvik til Dagbladet.

Han oppfordrer alle trafikanter til å kjøre forsiktig og etter forholdene.

- Sørg for å ha gode nok dekk til været. Er du i tvil om du skal kjøre, la bilen stå, sier operasjonslederen.

Stengte fjelloverganger

Stian Molteberg, trafikkoperatør i veitrafikksentralen sør sier til Dagbladet at en rekke fjelloverganger er stengt som følge av vind og snø.

  • E134 over Haukeli er stengt.
  • Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt.
  • Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland er stengt.

- Den eneste måten å komme seg mellom øst og vest i mitt område er over Hemsedalsfjellet, hvor det er kolonnekjøring, sier Molteberg, som tilhører veitrafikksentralen sør.

Politiet i Agder meldte i natt om glatte veier på E18 mellom Grimstad og Arendal. Ifølge meteorologene var det ventet at dagens nedbør først ville falle i Rogaland og Agder.

Trafikkoperatøren kan i morgentimene onsdag opplyse om at på Sørlandet har snøen gått over til regn, og at det stort sett skal være bart i sport på E18.

- Ta det med ro, vis hensyn og kjør etter forholdene. Hold god avstand til bilen foran deg, er oppfordringen fra Molteberg til alle trafikanter.

- Kjør forsiktig

På Sørlandsbanen og Arendalbanen har Bane Norhøynet beredskapen mellom Kristiansand og Neslandsvatn, og mellom Nelaug og Arendal på grunn av kraftig vind, skriver NTB.

På Flesland lufthavn er det problemer med snøfreseren. Det vil føre til forsinkelser i løpet av morgenen, tross at reservefreseren er satt inn, melder Avinor ifølge NRK. Reisende rådes til å ta forbehold om forsinkelser til og fra Oslo lufthavn og Flesland lufthavn.

Kommer nordover også

Twitter har meteorologene publisert bilder og grafikk av lavtrykket som nå skaper snøkaos. De skriver at den milde lufta som kommer inn onsdag kveld, gir en overgang fra snø/sludd til regn i Sør-Norge på torsdag.

Landets nordligste fylker kan vente seg kraftig vind litt senere i uka.

- Troms og Finnmark får stort sett opphold, men storm fra torsdag, sier Bentsen.