Snøkaos stengte fjellovergang

Snøvær stengte fjellovergangen på Sognefjellet tirsdag morgen.

SNØVÆR: Snø stengte fylkesvei 55 tirsdag morgen. Her er veien ved Sognefjellshytta like etter klokka 09. Foto: Statens Vegvesen
SNØVÆR: Snø stengte fylkesvei 55 tirsdag morgen. Her er veien ved Sognefjellshytta like etter klokka 09. Foto: Statens VegvesenVis mer

Natt til tirsdag har snøen falt over Nord-Europas høyeste fjellovergang. Statens Vegvesen besluttet dermed å stenge veien rundt klokka 05.30.

- Det er tidlig på sesongen i forhold til snø, og det er en del turister ute som kjører uten vinterdekk. Vi holder veien stengt inntil været har gitt seg og vi har kontroll på snømengdene, sa trafikkoperatør Roger Nedberge Hille til Dagbladet .

Det var NRK som omtalte saken først.

Klokka 09.13 melder Vegvesenet at veien er åpnet for trafikk.

Vegtrafikksentralen Vest sendte ut en entreprenør som i morgentimene brøytet landets høyeste vei, som ligger 1400 meter over havet.

- Vi vet ikke hvor mye snø som har kommet, sier Hille.

SE TV: På denne videoen ser du hvordan det så ut på Snåsa i Trøndelag onsdag 29. mai. Vis mer

Vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt forteller at snøfallet ved Sognefjellet skyldes at en front har passert i løpet av natta. Dette har medført temperaturer på null grader i området - og da kommer det snø.

- Denne fronten vil passere østover og temperaturene vil stige igjen. Da vil ikke snøen bli liggende. Det vil gå over til plussiden i løpet av dagen og det er forventet at det smelter etter hvert.

I NATT: Slik så det ut på fjellovergangen tidlig tirsdag morgen. Foto: Statens Vegvesen
I NATT: Slik så det ut på fjellovergangen tidlig tirsdag morgen. Foto: Statens Vegvesen Vis mer

Han anslår at gradene vil ligge på 4-5 grader midt på dagen tirsdag.

- Så snøen gir seg om ikke altfor lenge, sier meteorologen.

Sognefjellet er ikke den eneste veien som har fått hvitt slør i løpet av natta. Ifølge Vegtrafikksentralen er også fylkesvei 51 ved Valdresflye rammet av snøværet - men ikke nok til at det har blitt nødvendig å stenge veien.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 779619472


Varnish cache server