Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snøkaoset fortsetter på Sør- og Østlandet

Glatte veier og stengte fjelloverganger.

SNØVÆR:  Det blir snø, isdekke og snøslaps på veiene på Sørlandet og Østlandet mandag. Statens vegvesen oppfordrer bilistene til å ta det rolig, holde god avstand og ikke foreta farlige forbikjøringer. 
Foto Arne V. Hoem / Dagbladet
SNØVÆR: Det blir snø, isdekke og snøslaps på veiene på Sørlandet og Østlandet mandag. Statens vegvesen oppfordrer bilistene til å ta det rolig, holde god avstand og ikke foreta farlige forbikjøringer. Foto Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

•Send oss dine snøbilder ved å sende mms til 2400 eller e-post til [email protected]

(Dagbladet): Snøfallet førte i går til en rekke større og mindre trafikkulykker, og mange vogntog slet med framkommeligheten.

 - Det er de samme områdene som får nedbør i dag, også. Altså Sørlandet, Telemark og Østlandet, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

På Sørlandet vil det ligge på litt over null grader, noe som vil føre til fuktig snø. På Østlandet, Telemark og Buskerud vil snøen vært lett og tørr.

- Det vil ikke bli så store mengder snø. Det er snakk om noen centimeter. Men i Agder-fylkene vil det det kunne komme opp mot 30 centimeter snø til og med i morgen, sier Walløe.

Kjedekollisjon Været vil holde seg stabilt i dagene framover. Statens vegvesen oppfordrer bilistene til å ta det med ro, holde avstand og beregne ekstra god tid.

- På Sør- og Østlandet er det snø, isdekke og snøslaps, som er en reprise av i går, sier trafikkoperatør Jeanette Andresen ved Statens Vegvesen til Dagbladet.

I går kveld var hele to vogntog og 14 biler involvert i en kjedekollisjon på E6 i Akershus. Ulykka skjedde ved 21.30-tida mandag, da en bil snurret rundt på det glatte føret.

 - Det var en bil som snurret rundt. Et vogntog forsøkte å stoppe, men klarte det ikke og veltet. Vogntoget sperrer hele E6, opplyser operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt til NTB mandag kveld.

Sju personer ble sendt til Ahus, to til Lillestrøm og sju ble behandlet på ulykkesstedet. Ingen av dem ble alvorlig skadd.

Stengte fjelloverganger Søndre Buskerud politidistrikt melder i morgentimene at en bil har kjørt av veien på E18, cirka en kilometer før avkjøringen til Bergsenga i retning Drammen.

Ingen personer kom til skade. På riksvei 25 i Elverum har det vært en frontkollisjon mellom to biler, melder Hedmark politidistrikt på Twitter.

Skal du til fjells, kan det lønne seg å følge med på trafikkmeldingene.

- Flere fjelloverganger er i dag stengt på grunn av vind, redusert sikt og snøfokk, mens andre er kolonnekjørt på grunn av uvær, sier Andresen.

Her finner du oppdaterte trafikkmeldinger på stengte fjelloverganger

Oppholdsvær Meteorologisk institutt opplyser at resten av landet stort sett får oppholdsvær.

- Men det en del lokal vind, særlig i Møre- og Romsdal, sør i Nordland og Vestlandet, da særlig Rogaland, sier Walløe.

Den laveste temperaturen finner vi i Bardufoss, hvor det er minus 20 grader. Bergen har den høyeste temperaturen med fire plussgrader.

- Det er kaldest i Troms og Finnmark. Det er ikke sprengkaldt noe sted, men det vil føles kaldere i og med at det blåser, sier Walløe.

KJEDEKOLLISJON:  To vogntog og hele 14 personbiler var involvert i en kjedekollisjon på E& ved Skedsmovollen i Romerike mandag kveld. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KJEDEKOLLISJON: To vogntog og hele 14 personbiler var involvert i en kjedekollisjon på E& ved Skedsmovollen i Romerike mandag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart