Snøkaoset har begynt på Sørlandet. Trailere står stille på glatte veier

Det er ventet store mengder nedbør i agderfylkene, Telemark Vestfold og det sørlige Buskerud de neste timene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i dag utstedte Meteorologisk institutt et OBS-varsel for store deler av Sør-Norge. Nå melder politiet og veitrafikksentralen om vanskelige kjøreforhold på flere veier på Sørlandet.

Både på E18 ved Akland i Risør kommune og E 39 ved Flekkefjord har trafikken stått stille som følge av fastkjørte trailere.

- På E18 har vi ikke fått meldinger om så veldig mye bedring. Ved Nulandsvika på Flekkefjord går trafikken nå som normalt. Det er brøytet og saltet, sier operasjonsleder Therese Weisser til Dagbladet klokka 20.15.

Glatt og dårlige forhold

Weisser forteller om glatte veier og dårlige forhold flere steder, og ber folk kjøre etter forholdene. Samtidig understreker Marit Berger ved Meteorologisk institutt at mer snø er på vei.

- I OBS-varselet varslet vi mellom 20 og 40 millimeter nedbør i Vestfold, Telemark og Aust-Agder. Det kommer også mye snø lengst sør i Buskerud, sier meteorologen.

På spørsmål om hvor store snømengder som har falt i agderfylkene, sier hun at de aller fleste målestasjonene viser mellom en og sju millimeter nedbør.

Kommer mer snø

I Vest-Agder-kommunen Sirdal har det imidlertid kommet hele 33 millimeter, og det aller meste har kommet i snøform.

- Det vil fortsette å komme nedbør i løpet av natta. Flere steder i Aust-Agder forventer vi mellom 20 og 30 centimeter de neste timene, sier Marit Berger.

Hun spår at nedbøren vil fortsette litt utover morgendagen, før det gir seg. Deretter blir det kaldt og vinterlig.

- Det er et lite lavtrykk som beveger seg sør for oss over Danmark og østover. Det gir nordøstlig vind og nedbør, sier meteorolog Marit Berger til Dagbladet om årsaken til kveldens snøvær i Sør-Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer