Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snøkaoset i gang, i morgen skal SAS til New York igjen

Billettpenger i retur til passasjerer som ikke vil ha utsatt flyavgang.

TIMES SQUARE, MANHATTAN KL. 05 LOKAL TID TIRSDAG - 10 NORSK TID: snøværet er i gang, New York og store områder nordøst på vei til å bl8i lammet av en halvmeter snø i løpet av noen timer. Foto: Andrew Kelly, Reuters/NTB Scanpix.
TIMES SQUARE, MANHATTAN KL. 05 LOKAL TID TIRSDAG - 10 NORSK TID: snøværet er i gang, New York og store områder nordøst på vei til å bl8i lammet av en halvmeter snø i løpet av noen timer. Foto: Andrew Kelly, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SAS planlegger ut fra tilnærmet normaltrafikk til og fra Newark-flyplassen utenfor New York City allerede fra onsdag igjen.

- Værvarslene peker mot at snøstormen på den amerikanske østkysten er over i løpet av tirsdagen, slik det var beregnet i langtidsvarslene, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Dagbladet tirsdag formiddag.

Norwegian hadde pr. tirsdag ikke innstilt sine flyginger til og fra John F. Kennedy-flyplassen i New York eller Logan International Airport i Boston.

- Om lag tusen passasjerer blir berørt av at vi har innstilt de tre flygingene fra Skandinavia til Newark, og tre tilbake i dag. Passasjerene kan velge mellom å bli booket om gratis til passende fly eller få pengene tilbake., sier Johansen.

Ikke bare rullebaner

Slike værforhold gjør at flyselskap har såkalt force majeure og ikke juridisk plikt til å betale alle passasjerer som blir skadelidende.

- Vi og de fleste andre flyselskapene betaler mat, hotell og ny billett ved første mulighet, sier informasjonssjefen i SAS.

Flyplassene rundt New York har oppfordret selskapene til å la være å fly - selv om de skulle klare å rydde rullebanene for de 50-60 centimetrene snø som er ventet i løpet av noen timer når New York våkner til dag, fem timer etter norsk tid.

Hasard på veiene

Selv om brøytemannskap klarer å holde rullebanene åpne, blir mange andre funksjoner rundt flyplassene blokkert.

Tidlig tirsdag formiddag var det over 4 000 innstilte fly, hvorav SAS' kansellerte avganger utgjør seks.

JFK-flyplassen advarer på Twitter om at det kan være «hasardiøst» å kjøre på veien til flyplassen.

New York Times melder at all skinnegående trafikk i i friluft i byen ble stanset fra klokka 04 lokal tid - 09 norsk tid.

Skolene er stengt.

Inntil 5 000 i annen transport

Tilogmed president Donald Trump har ofret noen linjer på været i går kveld.

Gjensidige har fått noen henvendelser knyttet til kansellerte fly.

- For de som er i USA og foreløpig ikke kommer seg hjem, vil vi dekke kostnader til overnatting og transport med inntil 5 000 kroner pr. person, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Ny flyreise hjem når flyplassen åpner, dekkes av flyselskap.

De som skal reise ut må vente på ny flyreise eller få igjen for opprinnelig flybillett om de ikke vil reise på et seinere tidspunkt.

Forsikringen dekker ikke hotell som er bestilt i USA, men som ikke kan brukes på grunn av kansellerte fly.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media