Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Snoker du i naboens skatt skal han få beskjed

I et nytt forslag vil Finansdepartementet at du skal få vite om naboen har sjekket skattetallene dine.

SKATTELISTENE: Frp`s finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter vil ha nye regler for skattesnoking. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.
SKATTELISTENE: Frp`s finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter vil ha nye regler for skattesnoking. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Som et ledd i arbeidet med personvern vil Høyre-Frp-regjeringen at det skal bli slutt på offentlige skattelister som frem til for noen få år siden lå vidåpent tilgjengelig for alt og alle, skriver Finansavisen i dag.

Den rødgrønne regjeringen skjerpet inn reglene i 2011 slik at du måtte logge deg inn for å snoke, men Høyre og Fremskrittspartiet har lenge uttalt at de mener dette ikke var omfattende nok, og tar nå innstrammingen et skritt lenger.

Personvern - Mange opplever utleggingen av skattelistene som ubehagelig og som et inngrep i sitt personvern, sier FrPs finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter til avisen.

Nå er det derfor sendt ut et forslag på høring om at skattyter skal kunne se hvem som har søkt på ham eller henne i skattelisten.

Skattelisten skal etter forslaget fortsatt være tilgjengelig for alle på skatteetaten.no slik som i dag, men opplysninger om hvem som har søkt skal gjøres tilgjengelig for skattyteren elektronisk gjennom innlogging på skatteetaten.no, skriver Finansavisen.

- Man skal varsles litt på samme måte som når noen har gjort en kredittsjekk av deg, sier Hagesæter.

Fullt navn og adresse Informasjonen du skal få vite om snokeren er fullt navn i tilegg postnummer og sted, eventuelt annen tilleggsinformasjon som fødselsdato.

- Poenget er at man skal kunne identifisere den som har søkt, da må det være mer enn bare navnet. Det er mange som heter Jan Johansen i Norge, sier Hagesæter til Finansavisen.

Flere nyheter Fattigdomsporno utløser protest-tsunami
Snart fulle fly til vinterferien
Kan Yarrah Boko vinne 4,5 millioner kroner?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!