Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snøkrise for sportsbransjen

En svak start for vinteren på Østlandet gir trøbbel for sportsbransjen.

SNØFATTIG: Det har hittil kommet lite snø på Østlandet i vinter. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen
SNØFATTIG: Det har hittil kommet lite snø på Østlandet i vinter. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Sportsbransjen rapporterer om veldig godt salg av felleski på langrenn, men det må komme snø på Østlandet for å unngå en salgskrise, skriver Finansavisen.

- Felleski har tatt en stor andel av skisalget, men det redder ikke vinteren, sier XXL-sjef Fredrik Steenbuch til avisen.

- Vi har hatt en dårlig vinter i Skandinavia. Svenskene avlyser vinteren om den ikke er kommet innen februar, men nordmenn tar vinteren når den kommer, sier han.

Priser ned

Steenbuch innrømmer overfor Finansavisen at den vanskelige vinteren har gjort at tilbudene har blitt hardere.

- Vi har kjørt veldig hardt på pris lenge nå. Prisnivået på vinterutstyr er svært lavt om dagen, mener XXL-sjefen.

Også hos Sport1, som lenge har nytt godt av en økning i salget, merker de ifølge avisen at snøen mangler mange steder i landet.

- I fjor kom det masse snø i starten av januar og vi hadde en fantastisk måned. Det har vi ikke i år. Nå er vi mer på nivå med 2015, sier Sport1-sjef Ole-Henrik Skirstad, som nå håper at slutten av januar skal bli litt bedre.

- Salget av smørbare ski er ekstremt lavt, men felleski har det gått mye av. Det er en måned til vinterferien, og så er det halvannen måned etter det til påske. Det skal nok selges en god del sportsutstyr fremover, sier han til avisen.

Populære skøyter

En som ifølge avisen derimot er svært fornøyd med vinteren hittil, er Geir Morten Stenhaug i skøyteimportøren Robito i Vestfold. På Østlandet har det nemlig vært svært mange gode skøytedager den siste måneden.

- Vi har vel en økning på 40 prosent på salget av turskøyter. Det ser ut til å bli veldig bra i 2017, sier Stenhaug til Finansavisen.

Flere nyheter:

Unge stanger i nytt boliglånstak
Zuccarello: - Jeg får tjene gode penger på hobbyen min
Klimahysteri? Varsler enda strengere utslippsmålinger

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling