Snømangel og tørt gress gir rakettfrykt

Bodø (NTB-Erik Veigård): Brannmestere fra Vestlandet til Nord-Norge håper på snø, regn eller forsiktige rakettoppskytere nyttårsaften. I halve Norge er det nemlig snømangel, tørt gress og stor brannfare når fyrverkeriet braker løs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Alstadhaug kommune i Nordland har brannsjef Kari Eldby lagt ned totalt forbud mot fyrverkeri. Det finnes ikke snøfilla på bakken, det har ikke snødd eller regnet på aldri så lenge og bakken er eksplosiv tørr.

- Hvis det ikke blir mye vind nyttårsaften, vil vi tillate at folk skyter rakettene sine ut over havet, men ellers er det totalforbud, sier brannsjef Eldby til NTB.

Bart og tørt i nord

Litt lenger nord har brannmester Alfred Sture Johansen i Bodø etter en del tvil gått med på at bodøværingene får smelle av gårde fyrverkeriet. Også i Bodø er det knusktørt, men mandag kom det et par centimeter snø som reduserte faren nok til at brannmesteren gir grønt lys.

I Tromsø, som bare for få måneder siden gjennomlevde en av tidenes verste snøvintre, er det bar mark. Brannvesenet vil likevel ikke forby fyrverkeri, men håper på at folk utviser forsiktighet. Brannmestere langs hele den «tørre» kyststripen fra det nordlige Vestlandet til Finnmark håper på det samme, og har brukt media til å be folk være forsiktige.

Ved Meteorologisk institutt får NTB opplyst at det i resten av landet stort sett er snø, eller mindre brannfare fordi det har regnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer