SALGET ØKER: Adm. direktør Morten Hansson i Net Trading Group som eier Maxgodis, kan glede seg over økt salg og kursvekst. Foto: NGM.
SALGET ØKER: Adm. direktør Morten Hansson i Net Trading Group som eier Maxgodis, kan glede seg over økt salg og kursvekst. Foto: NGM.Vis mer

Snopaksje til værs

Aksjekursen til godteriaksje skjøt fart etter at sukkeravgiften ble innført i Norge.

(Finansavisen): Den svenske nettbutikken Maxgodis selger avgiftsfritt godteri, sjokolade, brus og snacks til norske forbrukere til priser man bare kan drømme om å finne i norske dagligvareforretninger.

Hver eneste natt ruller flere vogntog med varer fra svensk side til Norge, og for hver måned som går setter eierselskapet til Maxgodis, Net Trading Group, salgsrekorder.

Går i pluss i år

Ideen til selskapet fikk de to nordmennene Petter Sørlie og Morten Hansson i 2014. Året etter var de i gang, og i 2015 omsatte de for 1,7 millioner svenske kroner. Siden har salgpilene bare pekt oppover, skriver Finansavisen.

I 2016 endte salget på 11,3 millioner, mens de i fjor noterte en topplinje på 36,1 millioner. Bare i fjerde kvartal i fjor omsatte selskapet ifølge avisen for 13,3 millioner svenske kroner, en vekst på 212 prosent fra samme kvartal året før.

Ambisjonen for 2018 er å omsette for 70 millioner svenske kroner.

I fjor ble driftsresultatet minus 5,9 millioner, hvorav 1,9 millioner var kostnader som ble tatt i forbindelse med etablering i Finland.

- Vi ligger godt an og vil gå i pluss i år, trolig allerede i første halvår, sier adm. direktør Morten Hansson til Finansavisen.

Kursdrivende sukkeravgift

Aksjekursen lå lenge og vaket rundt på 3-tallet, men etter nyttår og spesielt i slutten av februar og nå i mars har den steget kraftig. På det meste har aksjen ifølge Finansavisen vært omsatt for 5,80 svenske kroner. Det er 131 prosent over laveste kurs fra august i fjor og 87 prosent over kursen ved nyttår.

En årsak til kurshoppet skyldes nok innføringen av sukkeravgiften i Norge ved nyttår, tror Hansson.

Da økte avgiften på norsk snop fra 25 svenske kroner per kilo til 45 kroner, og kundene oppnådde enda større besparelser ved å handle godteri og brus fra nabolandet.

- Den økte sukkeravgiften er veldig positiv for oss i Net Trading Group fremover, sier Hansson til avisen.

Andre økonominyheter:

Solgte Geilo-leiligheter for 50 mill. på én dag
Laksesjef: - Der tok du meg litt på sengen

​Advarer mot fall - men analytikerne tror ikke på det