Snørekord i Tromsø - kommer til Østlandet

Bare ett år tidligere er det meldt om så høy snødybde så tidlig på høsten i Tromsø.

REKORDMENGDER: Ikke siden 1922 er det målt så mye snø så tidlig i Tromsø. Her et bilde fra snøfallet i Tromsø tirsdag. Foto: Signe Alvarstein / Meteorologisk institutt
REKORDMENGDER: Ikke siden 1922 er det målt så mye snø så tidlig i Tromsø. Her et bilde fra snøfallet i Tromsø tirsdag. Foto: Signe Alvarstein / Meteorologisk institutt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det målt 69 centimeter snø i Tromsø. Ikke siden 1922 har snødybden vært høyere enn den var i går så tidlig på året.

Det skriver forsker og statsmeteorolog Eirik Mikal Samuelsen på sin egen værblogg.

SE TV: På denne videoen ser du hvordan det så ut på Snåsa i Trøndelag onsdag 29. mai. Vis mer

Til VG forklarer han hvorfor det er kommet så mye snø i Tromsø akkurat nå.

- Det er kalde luftmasser over oss, og når det stiger varme opp fra sjøen dannes det ganske kraftige snøbyger. Med nordvestlig vindretning kommer bygene innover kysten hit til Tromsø, og topografien gjør mye av snøen stopper i fjellene lenger innover, sier meteorologen.

Men selv om det ble målt 69 centimeter snø i Tromsø i går, var det et stykke opp til 1922-rekorden.

VILTKAMERA: Oddvar Ellseth måtte le da han så noe spesielt som dukket opp på viltkameraet hans. Reporter: Mariann Habbestad. Video: Oddvar Ellseth. Vis mer

Da ble det målt 83 centimeter allerede 29. oktober.

Selv om Sør- og Østlandet ikke kan vente seg i nærheten av like store mengder, vil imidlertid snøen også nå denne landsdelen snart.

Kanskje allerede fredag kan årets første snø falle mange plasser, ifølge prognosene.

På det meste kan det falle mellom 5 og 10 cm. Snøen kan også komme til å ligge en stund, da det er meldt kalde temperaturer etter snøfallet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer