Snørekorder i fjellet

Flere steder i Sør-Norge har det ikke vært mer sommer-snø på 40 år.

REKORD-SNØ: i fjellområdene sør for Røldal har det ikke vært mer sommer-snø på førti år. Dette bildet ble tatt i fjor - da det var mindre snø enn nå. Foto: Skysstasjonen, Røldal.
REKORD-SNØ: i fjellområdene sør for Røldal har det ikke vært mer sommer-snø på førti år. Dette bildet ble tatt i fjor - da det var mindre snø enn nå. Foto: Skysstasjonen, Røldal. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I tre fjellområder i Sør-Norge er det mer snø nå enn det har vært på 40 år.

Det er særlig i fjellet ved Ryfylkeheiene, i Stølsheimen og i Reinheimen vest for Dovrefjell at snøen har hopet seg opp, viser snøkartet fra Norges vassdrags- og elektrisitetsvesen (NVE).

Pyntelig snøsmelting - Det kom veldig mye snø i disse områdene i vinter. Det var fire meter snø i Røldal på et tidspunkt. Det har kommet mye snø, og så har det ikke vært så veldig varmt i vår, så derfor har snøsmeltinga gått «pent og pyntelig», sier vakthavende meteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk Institutt.

Røldal ligger noen få mil nord for fjellområdene med mest snø i Bykleheiane og Ryfylkeheiane i Rogaland, og er kjent for mye skiturisme.

- Nå er skisesongen over, men det er jækla mye snø i fjellet, så det kan være litt vanskelig å gå på fottur, sier Oddbjørn Lynghammar ved Skysstasjonen kro og hytter i Røldal.

Langbord av snø Ifølge Lynghammar problemene snøen skaper løses med truger, eller selvsagt: med ski.

Lynghammar forteller at særlig tyske og nederlandske turister er begeistret over all snøen som er å se - midt på blanke sommeren, og mener at også nordmenn burde benytte mulighetene som snøen gir til en «eksotisk» sommerferie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer