Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snører nettet rundt samboeren

Nå sitter 23-åringen i nye politiavhør i vente på fengslingsmøtet klokka 14. I mai la etterforskerne løpet som i går endte med en siktelse mot Tinas kjæreste. Forsvareren tror politiet har hemmelige bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nye avhørene startet i dag tidlig.

- De pågår fortsatt, og vi har ikke bestemt hvor lenge de vil vare, sier politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen ved Stavanger politidistrikt til Dagbladet.no.

De holder en pressekonferanse etter fengslingsmøtet hvor de vil be om at siktede varetektsfengsles i fire uker. Følg utviklingen i Tina-saken her på Dagbladet.no i hele dag.

I går etterlyste Tina Jørgensens pårørende håndfaste bevis mot avdødes kjæreste. Politiet opplyste at de pågrep ham på grunnlag av sprikende forklaringer. Etter avhørene i går formiddag, fastslo etterforskerne at 23-åringen ikke har alibi for drapstidspunktet.

Til TV2 sier 23-åringens forsvarer at han tror politiet har bevis som de ikke har lagt fram.

- Siktelsen bygger på detaljer, sier advoakt Atle Helljesen og legger til at han har vanskelig for å tro at politiet ikke har noe å bakhånd.

De har i månedsvis ventet på en rekke DNA-prøver av blant annet barnåler og gress. 23-åringens bil er en av seks biler som politiet har forsøkt å DNA-knytte til drapsstedet på grunn av barnålfunn. DNA-resultatene var ventet hvert øyeblikk, og politiet bekreftet i går at noen resultater allerede foreligger.

- Ingen kommentar, sier politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen når Dagbladet.no spør om de har noen bevis i ermet.

Ifølge Stavanger Aftenblad begynte etterforskerne å legge løpet mot samboeren allerede i mai. De har hele tiden ment at samboeren kan ha vært drapsmannen, men var inntil da uten bevis. Tina-etterforskerne ønsket å endelig sjekke mannen ut av saken - eller sikte ham for drapet.

Samtlige 30 personer i Tina-gruppa måtte lese grundig gjennom de fem avhørene av kjæresten. I et allmøte kun viet ham, ble samtlige bedt om å komme med innspill til nye avhør. Disse nye avhørene ble utsatt flere ganger fordi DNA-resultatene lot vente på seg. Det første avhøret ble utført like etter sommerferien, og de siste i går klokka 09. Fire og en halv time seinere ble han siktet for Tina-drapet. I mellomtida var Tinas pårørende underrettet.

- Jeg håper bare politiet kan bevise dette, sier Tinas far, Oddvar Jørgensen, til Dagbladet.no.

Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen, og hennes ektemann nekter å tro at 23-åringen har utført drapet.

- Før politiet har med håndfaste bevis, kan vi ikke tro at siktelsen er riktig, sier ekteparet til Dagbladet.no.

I året som har gått siden drapet 24. september har 23-åringen sørget sammen med ekteparet og framstått som en kjærlighetsfylt og sorgtung kjæreste.

- Livet vil aldri mer bli det samme uten solstråla mi, skrev 23-åringen i et brev som ble lest opp i Tinas begravelse.

<B>I SORG:</B> Kjæresten, som nå er siktet for drapet på Tina Jørgensen, står her sammen med Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen, under en minnehøytidlighet like ved stedet der Tina ble funnet.
SJOKKERT:</B> «Vi har alltid stolt på ham», sier Tinas mor om datterens kjæreste.
DREPT:</B> Tina Jørgensen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!