Snorke-frykt skaper problemer i Nordsjøen

Aldrende oljearbeidere gir mer snorking og flere dobesøk midt på natta. Derfor vedtok Stortinget enerom på plattformer. Det kan føre til at oljefelt blir utsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene har skjerpet reglene om at oljearbeidere skal få sove alene på lugaren skriver Stavanger Aftenblad i dag.

Oljearbeiderne blir stadig eldre, og det går ut over nattesøvnen i felleslugarer. Derfor tok fagforeningene saken opp med Stortinget, som i en stortingsmelding sa seg enig. Det er viktig at alle får anlending til å sove alene, ble det slått fast.

Men nå er Hydro satt i skikkelig klemme av den reviderte forskriften og Stortingskomiteens innskjerping av at oljearbeiderne skal få sove alene på lugaren, skriver Aftenbladet. Kravet kan bli nesten umulig å innfri under de krevende installasjonsarbeidene på Grane-feltet neste sommer.

Under de krevende installasjonsarbeidene på feltet gjennom neste sommer, hvor det skal være masse folk i sving på feltet, kan det kravet bli umulig å innfri. Hvis reglene håndteres strengt kan produksjonsstart bli utsatt, med reduserte oljeinntekter som resultat.

- Grane-saken er vanskelig for alle parter, og fenomentet kan bli et stort problem for hele næringen, sier sikkerhetsdirektør Magne Ognedal i Ojedirektoratet til Stavanger Aftenblad. (Dagbladet.no)