Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snøscooterfører (44) omkom etter snøskred

Døde i ambulansen på vei til sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

tester

(Dagbladet.no):  En 44 år gammel snøscooterfører døde i ettermiddag av skadene han fikk da han ble tatt av et snøskred i Stavdalen i Valle i Aust-Agder.

- Han døde i ambulansen på vei til sykehuset, bekrefter operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt overfor Dagbladet.no.

Øyenvitner sier til Agderposten.no at 44-åringen ble påført omfattende skader da han ble truffet av sin egen snøscooter i snømassene.

- Mannen og scooteren rullet nedover. Han ble truffet av den minst en gang. Det er en scooter på 2-300 kilo. Han ble funnet relativt raskt i snøen, men var sterkt skadet etter å ha fått scooteren på seg. Det ble forsøkt hjerte og lungeredning, men livet sto ikke til å redde, forteller vitnet til avisa.

Usikkert om flere er tatt av skredet 
Snøscooterføreren var i følge med en annen snøscooter da han ble rammet av skredet. Det var føreren av den andre scooteren som fikk varslet om raset.

- Han varslet en hytte i nærheten. De som befant seg der fikk varslet politiet og var også de som fikk mannen ut av snøskredet, opplyser Arnesen. 

Mannen ble først tatt med til en hytte i nærheten hvor han fikk legehjelp. Etter en stund ble han hentet av en ambulanse, men han døde før han kom fram til sykehuset.

Politiet fikk rasmeldingen 14.05.

- 14.26 kom meldingen om at de hadde funnet en livløs person. Han kan ha ligget under snøen ca en time, men det er vanskelig å si, sier operasjonslederen.

Det er foreløpig usikkert om flere personer kan være tatt av skredet.

- Den andre scooterføreren hadde ikke sett andre, men kunne heller ikke utelukke at noen som ikke var i følget han kan være tatt av raset. Vi behandler det som om det er flere der til det motsatte er bevist, sier operasjonslederen.

Bistand fra Røde Kors
Klokken 17.30 pågår det fortsatt letearbeid i skredområdet. Tre hundepatruljer og redningsmannskaper gjennomsøker raset. Politiet får blant annet hjelp fra Røde Kors i arbeidet.

- Politiet har foreløpig kalt ut 10 personer fra Røde Kors, opplyser informasjonsansvarlig i Røde Kors Alfred Georg Klausen.

- Foreløpig har de ikke funnet noe som tyder på at flere personer er tatt av skredet, sier han.

På grunn av dårlig sikt i området kan ikke politiet si noe om hvor stort skredet er.

- Meldingene varierer veldig, sier Arnesen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media