Snøskredpåske:

Snøskred: - Her er det rasfarlig med klar margin

NVE tester Holmenkollen mot rasfarlige fjellsider i påskefjellet. Og forklarer hvorfor snømengden ikke er problemet.

VÆR FORSIKTIG: Påskeferie kan være gøy, og flere har tenkt å ferdes i fjellet. Ikke vær dumdristig, og hør presidenten i Røde Kors Norges fem råd for trygg ferdsel i fjellet. Video: Ørjan Ryland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Antallet påskemeldinger om små og store snøskred nærmere seg ett hundre lenge før helligdagene i ski- og fjellferien har begynt.

Tirsdag formiddag er i alt 13 veistrekninger i Finnmark stengt på grunn av snøskred eller fare for skred, melder iFinnmark.

I går ble snøskredavdelingen i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varslet om et ferskt skred på 300 - 400 meters bredde på sørsiden av Leirvassbu rett ved «hovedgata» i Jotunheimen.

Tirsdag formiddag er i alt 13 veistrekninger i Finnmark stengt på grunn av snøskred eller fare for skred, melder iFinnmark.

- Vår observatør der melder at skredet ble såkalt fjernutløst av to skiløpere på tur i flatt terreng rett over bratthenget, sier hydrolog og vaktleder ved NVEs snøskredavdeling, Tommy Skårholmen, til Dagbladet.

Da var allerede store skred registrert i helgen ved Raftsundet i Lofoten, fra Heihornet i Stranda kommune i Møre og Romsdal og flere steder i Finnmark og Sør-Troms.

NVEs snøskredeksperter er bastante på at det ikke kommer til å stoppe der. Og råd nummer en til påsketurister i fjellet er like bastant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer