Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snøskred ved Voss - Ingen personer er savnet

Stor redningsøvelse i område.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Søket avsluttes, opplyser Vest politidistrikt. Det er ikke gjort funn av noen personer, og ingen personer er savnet.

(Dagbladet): En rekke mannskaper og hunder fra Røde Kors er ute i terrenget i Myrkdalen ved Voss for å finne ut om skiløpere er tatt av et snøskred ved 15-tiden lørdag.

- Først fikk vi melding fra observatører i området om at to personer var tatt av skred. Så kom en ny melding om at fire personer var tatt av snømassene.

- Den siste meldingen klokka 15.45 fra en ny observatør sier at ingen mennesker er i skredet. Så det er uklart, men en leteaksjon blir gjennomført som om personer er savnet. Det er en redningsøvelse i området denne helgen, så beredeskapen er ekstra god, opplyser operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge Bergensavisen ble skredet utløst i det såkalte Kari Traa-trekket i Storbotn.

- Det er vanligvis såkalt off piste-kjøring der skredet gikk. Den første meldingen om skred kom via klokka 15.08, sier operasjonsleder Kolltveit.

Myrkdalen er et polpulært skianlegg, og det er mange folk i bakkene i dag, opplyser Kolltveit.

Han vet foreløpig ikke hvor dypt skredet var, men sier han har fått meldinger om at det var langt.

Dagbladet kommer med mer.