Snøstopp i sikte

Men hver centimeter må måkes, kuldegrader hele uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Østlandet får mer snø i løpet av dagen og kvelden - opptil 15 centimeter. På Sørlandet og i Telemark fortsetter det også å drysse ned, men i litt mer beskjedne mengder.

-Langtidsvarselet ser ut til å stemme, og når torsdagen kommer skal det grøvste være over, selv om det blir snøfiller i lufta fram mot helgen, sier vakthavende metereolog Terje Alsvik Walløe ved Metereologisk institutt til Dagbladet.no.

Men naturen gir ingen hjelp med måking. Det blir kuldegrader over hele landet til over helgen.

Nordland har det beste vinterferieværet med opphold og mye sol. Sola vil også gløtte fram flere steder på kysten av Nord-Norge, Trøndelag og Vestlandet resten av uka.

Halvmeter i går

Vinterens aller frodigste snødag var i går. Mest kom ved målestasjonen i Nelaug i Aust-Agder med 45 centimeter. der var det 113 centimeter fra før og marsrekorden fra 1994 på 165 centimeter kan ryke. Melsom i Vestfold hadde den nest høyeste snømålingen i går med 42 centimeter.

To metereologiske målstasjoner i landet har over en meter snø i tillegg til Nelaug: Kongsberg med 112 og Berkåk med 110 centimeter. Trønderne fikk sin meter før i vinter, men den ligger stabilt.

Snømassene ved Nelaug har ikke vært til glede for andre enn værstatistikere. Det er her Sørlandsbanen har gitt tapt for snøen, men i ettermiddag skal togetr være i normal drift igjen.

 MÅK SELV  Snart slutter det å snø også i Asker, men du må måke selv, som Nils Bjørhol på Hvalstad. Det blir kuldegrader og null hjelp til å bli kvitt snøen. FOTO: Scanpix.
MÅK SELV Snart slutter det å snø også i Asker, men du må måke selv, som Nils Bjørhol på Hvalstad. Det blir kuldegrader og null hjelp til å bli kvitt snøen. FOTO: Scanpix. Vis mer

- Østfold er nærmest å slette gamle snørekorder. 80 centimeter på Rygge er tangering av marsrekorden på 80 centimeter, sier Terje Alsvik Walløe.

Her er oversiktene