Snøstorm i Hellas

De midtre og nordlige delene av Hellas ble fredag dekket av et tjukt snølag som lammet trafikken. Også i Aten falt det 20 centimeter snø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste veier på Peloponnes og i de nordvestlige delene av landet var bare farbare for kjøretøyer med snøkjettinger.

Uværet førte også til at mange ferjeforbindelser i Egeerhavet ble kansellert. Blant annet var det ingen ferjer som gikk fra Pireus til Kreta.

Også Sicilia ble hjemsøkt av kraftig snøvær fredag. Så mye som 20 centimeter snø ble registrert i mange landsbyer, og mange veier måtte stenge. Hovedveien mellom Palermo og Catania var såpeglatt.

Hele det sørlige Italia har i flere dager vært rammet av isnende kulde, og det har falt snø både i Calabria, Apulia og områdene rundt Napoli.

I Ungarn sluttet det å snø fredag etter flere dager med kraftig snøvær. Men fortsatt var 59 landsbyer avskåret fra omverdenen. Til sammen sju mennesker er omkommet som følge av kulda og snøen siden tirsdag.

I USA ble hele østkysten fra Virginia i sør til New England i nord rammet av en kraftig vinterstorm. Hovedstaden Washington ble dekket av 18 centimeter snø i løpet av natt til fredag.

I New York ble snøen en velkommen kulisse for 30 kvinner som skrev ordene «Nei til Bush» med sine nakne kropper i snøen, i protest mot en krig mot Irak.

NTB