Snøstorm i Midt-østen

Jordan: Stengte skoler og glade barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Vinterstormer er ikke så uvanlige på kloden, men at det forekommer i Jordan skjer ikke så ofte. Men i dag har det dalt ned 10 cm snø, noe som har ført til stengte veier, skoler og forretninger, skriver AP.

Snøen falt blant annet i hovedstaden Amman, like etter morgenrushet, skriver middleeasttimes.com. Trafikkorker oppstod, og Bashir al-Da4ajah, talsmann for politiet, sier at det har vært ca 100 ulykker. En saudisk buss rullet i den nordøstlige byen Zarga, og 12 personer ble skadet.

Temperaturen sank under 0 grader da snøfallet startet, og både barn og voksne brukte anledningen til å leke i snøen, mens brøytemannskaper arbeidet med å få snøen unna.

Flytrafikken er ikke påvirket av stormen, som blant annet har vindkast oppe i 80 kilometer i timen. Det er ventet mer snø i området, ifølge statsmeteorolog Abdul-Halim abu-Hazeem.

Normalt er det milde vintre i Midt-østen, men snøstormer har forekommet før. I 2004 opplevde Jordan 90 cm snø i det som regnes som den verste snøstormen siden 1950.

SNØSTORM: Et snøfall i det ellers så milde Jordan, førte til stengte veier og skoler, til glede for barn som lekte i snøen. Foto: SCANPIX/AP
SNØSTORM: Et snøfall i det ellers så milde Jordan, førte til stengte veier og skoler, til glede for barn som lekte i snøen. Foto: SCANPIX/AP Vis mer