Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snøt Statoil for millioner

Stavanger (Dagbladet): En tidligere Statoil-ansatt må sone to år og åtte måneders fengsel for korrupsjon. I tillegg må mannen betale fem millioner kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen, som falt i Stavanger byrett i dag, er hard for 55-åringen fra Sandnes. Den tidligere oljehandleren i Statoil har hele tiden nektet for at millionene som rullet inn på hans konto var smøring.

Men byretten trodde ikke hans forklaring om at pengene han mottok var personlige lån fra nederlandske selskaper. Dommerene festet ikke lit til at ingeniøren hadde fått store, rentefrie lån fra selskaper som samtidig fikk kontrakter med Statoil.

«Tiltalte har i en periode på flere år utvist grovt tillitsbrudd overfor sin arbeidsgiver,» heter det i dommen, som slår fast at mannen stakk to millioner kroner i egen lomme og påførte det statlige oljeselskapet tap på fem millioner kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media